26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportFotbalE OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor.

„Preşedintele lui FC Barcelona, Joan Laporta, i-a spus lui Xavi Hernandez că nu va mai fi antrenor în sezonul 2024-25”, a transmis gruparea catalană într-un comunicat. Barca a precizat că Xavi va fi pe bancă în meciul cu Sevilla FC de duminică, din ultima etapă de campionat.

FC Barcelona i-a mulţumit lui Xavi „pentru munca sa ca antrenor, care se adaugă incomparabilei sale cariere ca jucător şi căpitan al primei echipe” între 1998 şi 2015.

Format la academia La Masia, fostul internaţional spaniol (44 de ani, 133 de selecţii) a câştigat cu Barca, ca jucător, opt titluri de campion al Spaniei şi patru Ligi ale Campionilor. El a fost numit în noiembrie 2021 antrenor al Barcei, cu care a câştigat La Liga în sezonul 2022-2023.

Favorit să îi ia locul lui Xavi la FC Barcelona este Hansi Flick, fost antrenor al lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei.

FC Barcelona, formație care va termina pe locul doi sezonul în La Liga, a fost eliminată în sferturile Ligii Campionilor de PSG, iar în Cupa Spaniei a pierdut în fața bascilor de la Athletic Bilbao.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă