28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAgenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții considerate esențială pentru eforturile de transparență ale țării, scrie Reuters.

Guvernul se află sub presiune și se luptă cu corupția, în contextul în care urmărește să obțină statutul de membru al UE și să atragă investitori care să ajute la reconstrucția după războiul cu Rusia.

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) a declarat că directorul Semen Kryvonos l-a suspendat pe primul adjunct al șefului, pe baza recunoașterii de către angajat a unui „posibil conflict de interese” în legătură cu o anchetă privind scurgerea de informații.

NABU nu a oferit detalii despre scurgerea de informații, dar o sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat joi că aceasta a compromis o anchetă de profil înalt privind un proiect de construcție de drumuri care implică bani guvernamentali.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Judecătoria Sectorului 3 a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

În urma anulării condamnării sale definitive de 13 ani și opt luni pentru un accident fatal din urmă cu cinci ani, Mario Iorgulescu se...

Edi Iordănescu, înainte de România – Belgia: “Ne aşteaptă o nouă provocare”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a subliniat într-o conferință de presă susținută în Germania, că echipa sa se confruntă cu...

Ambasadorul Marii Britanii în România, despre decizia CSAT de a dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Portman, a apreciat decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) privind donarea unui sistem PATRIOT către Ucraina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă