33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentFOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un atelier de tâmplărie, care s-a extins la o locuinţă particulară şi la o pensiune, din care au fost evacuate 26 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, pompierii militari din Aiud au fost solicitaţi să intervină, joi noaptea, la un incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie, care ardea generalizat pe o suprafaţă de 300 mp, şi care, până la sosirea forţelor de intervenţie, s-a extins la acoperişul unei locuinţe şi acoperişul unei pensiuni aflate în proximitate.

“La sosirea echipelor de intervenţie, la locul producerii incendiului, acesta se manifesta violent şi cu flacără deschisă la un ansamblu de construcţii format dintr-un atelier de tâmplărie, locuinţă particulară, pensiune şi restaurant, pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 mp”, au precizat cei de la ISU Alba.

Persoanele aflate în pensiune şi în locuinţă, în număr total de 26, au fost evacuate de către pompierii militari, respectiv s-au autoevacuat.

Intervenţia, care s-a desfăşurat pe mai multe flancuri, fiind realizate mai multe dispozitive de stingere, cât şi dispozitive de protecţie pentru vecinătăţi, a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU Alba, Ovidiu Costea.

După patru ore, incendiul a fost localizat, nemaifiind pericol de extindere la alte construcţii învecinate.

“Aproape 50 de pompieri militari, cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă de salvare şi intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD şi 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, intervin şi la această oră pentru stingerea în totalitate a incendiului. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, a transmis, vineri dimineaţa, ISU Alba. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Concert în cinstea Senatului, la Ateneul Român. Ciucă spune că a dedicat o parte din concert echipei naționale de fotbal

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost prezent la un concert extraordinar la Ateneul Român, organizat în cinstea celor 160 de ani de existență a...

Ratele la bancă, tot mari, deși IRRC este în scădere ușoară. Piața imobiliară, tot mai scumpă

Românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, vor plăti rate ceva mai mici la bănci. De la 1 iulie, cotația IRCC, indicele...

Du-te – vino, în Consiliul de Administrație al TAROM

Anca Boagiu și Mihăiță Ursu au fost numiți din nou în Consiliul de Administrație (CA) al TAROM, după ce demisionaseră înainte de algeri, consiliul...
Ultima oră
Pe aceeași temă