22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPovestea bărbatului care îşi doreşte MOARTEA

Povestea bărbatului care îşi doreşte MOARTEA

Un bărbat de 57 de ani a solicitat instanţei dreptul de a-i fi curmată viaţa de un medic, după ce a mărturisit că nu mai poate trăi “fără demnitate”.

 

Britanicul Tony Nicklinson a suferit un atac cerebral în anul 2005, paralizând şi ajungând acum să comunice doar prin clipiri ale ochiului, relatează Daily Mail, citata de Mediafax.

Într-o declaraţie emoţionantă adresată unei instanţe, Nicklinson a susţinut că cel mai bun lucru care ar putea să i se întâmple ar fi să capete o boală incurabilă pentru că ar refuza să se trateze.

Bărbatul a fost un entuziast al sportului înainte de a suferi acel atac cerebral, jucând rugby şi sărind cu paraşuta.

“Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate. Sunt spălat, îmbrăcat şi pus în pat de îngrijitori. Nu pot să mă scarpin şi nu pot să mănânc decât dacă sunt hrănit ca un bebeluş. Numai că eu nu voi crete, precum bebeluşul. Nu vreau să-mi petrec următorii 20 de ani aşa”, a declarat Tony Nicklinson.

“Singurul mod prin care poate fi curmată suferinţa lui Tony este să fie ucis. Nu există absolut nimic altceva care ar putea fi făcut pentru el. Ştim că sunt doctori care ar face asta dacă ar primi dreptul legal din partea instanţei”, a susţinut soţia acestuia pentru BBC Radio 4.

Bărbatul a solicitat instanţei dreptul de a fi eutanasiat, dar aceasta ar putea să nu aibă dreptul de a lua o decizie, fiind un caz ce ar putea fi dezbătut în Parlament.

Cele mai citite

Babasha, despre Corina Bud: “Nu stă cu mine în studio!”

Continuă scandalul în online între Corina Bud și Babasha, artistul de manele invitat de trupa Coldplay pe scenă, la Național Arena. Vlad Babașa, cunoscut drept...

VIDEO. EURO 2024. Olanda trece la limită de Polonia

Selecționata Olandei a obținut o victorie importantă în primul meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, învingând naționala Poloniei...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă