31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialSocietateMaia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" prietenilor musulmani

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează „Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează „Sărbători fericite” musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe „Sărbătoarea Sacrificiului”.

„Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor prietenilor mei musulmani!”, a scris Maia Morgenstern într-un mesaj postat pe facebook, în ziua de 16 iunie 2024.

Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor prietenilor mei musulmani!

În această dată, 16 iunie 2024, pentru musulmani începe „Sărbătoarea Sacrificiului”, Kurban Bayram. Această sărbătoare durează patru zile. În prima din cele patru zile, credincioșii musulmani merg la moschee. În perioada sărbătorii Kurban Bayram, musulmanii își vizitează rudele sau prietenii.

„Eid Mubarak”, urarea transmisă de Maia Morgenstern, este în limba arabă. Această expresie înseamnă „Sărbători fericite”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă