29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialPoliţia suedeză a arestat un suspect în cazul seriilor de atacuri de...

Poliţia suedeză a arestat un suspect în cazul seriilor de atacuri de la Malmo

Poliţia suedeză a anunţat  arestarea unui bărbat în vârstă de 38 de ani, bănuit de asasinat şi tentative de asasinat la Malmo, unde forţele de ordine caută un trăgător care a comis mai multe atacuri asupra unor imigranţi, relatează Mediafax.

“Persoana arestată este bănuită de asasinat şi tentativă de asasinat, iar suspiciunile sunt legate de atacurile care au avut loc recent la Malmo”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din regiunea Scania.

Arestarea a avut loc sâmbătă seara, a afirmat Sofie Osterheim, refuzând să precizeze dacă poliţia crede că l-a reţinut pe autorul atacurilor asupra imigranţilor.

Autorităţile anchetează de mai mult de un an o serie de atacuri armate soldate cu un mort şi mai mulţi răniţi la Malmo, iar la 22 octombrie au anunţat că iau în calcul ipoteza unui trăgător izolat, motivat de ură rasială, care a vizat mai mult de 15 persoane de origine străină.

Anchetatorii cred că agresorul pe care îl caută ar putea fi şi autorul mai multor crime neelucidate, care datează din 2003.

Atacurile au readus în atenţie un caz din 1990, când un trăgător cunoscut drept “Laserman” a atacat 11 imigranţi, provocând moartea unei persoane. John Ausonius a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1994.

 

Cele mai citite

Cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va efectua în acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă, comparativ cu...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...

Mesagerul de pace al Papei Francisc, cardinalul Zuppi, va merge la Moscova și la Kiev

Cardinalul Matteo Zuppi, mesagerul Papei Francisc în vederea restabilirii păcii în Ucraina, urmează să ajungă la Moscova și la Kiev. Cardinalul Zuppi și-a exprimat disponibilitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă