22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPiţurcă: Ar trebui să ne temem de Luxemburg

Piţurcă: Ar trebui să ne temem de Luxemburg

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că echipei naţionale a României ar trebui să îi fie teamă de Luxemburg, o selecţionată “extrem de puternică” pe care dacă nu o învinge va pierde calificarea şi va juca doar pentru palmares împotriva reprezentativei Franţei, relatează Mediafax.

“Sunt două meciuri care ne pot menţine în cursă sau, după meciul cu Franţa, putem să nu mai avem şanse la calificare. Cel mai important este jocul cu Luxemburg, deşi văd că nu i se dă o prea mare importanţă, se vorbeşte mai mult de Franţa. Luxemburg este o echipă extrem de periculoasă, avem un meci ingrat pentru că toată lumea ne dă câştigători, dar dacă pierdem va fi o tragedie, pentru că aşa suntem noi. Luxemburg a făcut progrese remarcabile de când şi-au deschis acea academie. Ar trebui să ne temem foarte tare de Luxemburg. Ei au bătut Slovacia, o echipă bună ca Belarus nu a putut să învingă, iar Franţa a câştigat foarte greu. Aşa că noi cu siguranţă vom avea probleme dacă nu vom juca la cel mai înalt nivel măcar fizic. Sigur, valoric suntem peste Luxemburg, dar meciul se câştigă în teren. Ne va fi extrem de greu şi cu Franţa, dar trebuie mai întâi să trecem de Luxemburg. Că dacă nu vom câştiga cu Luxemburg, cu Franţa vom avea numai un meci de palmares. Fizic, cei din Luxemburg stau excepţional, poate chiar mai bine ca noi. Asta e arma lor, organizarea şi defensiva. Noi, românii în general, nu dăm importanţă, «Domne’, că jucăm cu Luxemburg». Dar cine suntem noi în momentul de faţă?”, a spus Piţurcă.

Selecţionerul susţine că a convocat pentru partidele cu Luxemburg şi Franţa cei mai valoroşi jucători în momentul de faţă. “Am convocat cel mai valoros lot din momentul ăsta. Sigur, sunt jucători care lipsesc, Mutu şi Tamaş sunt excluşi, iar Sânmărtean accidentat în ultimul moment. Dar chiar şi în lot avem jucători cu probleme. Unii, cum sunt Raţ, Radu Ştefan, Marica, Stancu, nu au jucat încă la echipele de club, iar alţii au unele leziuni, cum e Goian şi Lazăr. Nu am luat hotărârea cine va fi căpitan. Am văzut că se scrie de Marica. Dar de ce? Căpitanul echipei va fi ori jucătorul cu cele mai multe selecţii la naţională, ori jucătorul care consider eu că acum e cel mai valoros din fotbalului românesc. Dar deocamdată nu am stabilit nimic”, a explicat tehnicianul.

În opinia lui Piţurcă, jucătorul echipei FC Vaslui, Lucian Sânmărtean, nu ar fi lipsit din lot dacă nu se accidenta. El a adăugat că în proporţie de 90-95 la sută Sânmărtean a suferit o ruptură musculară în ultima partidă de campionat. “Despre accidentarea lui Sânmărtean ştim totul. Dacă aveam certitudinea că el poate să joace ar fi fost sigur convocat. Dar asta nu pentru că încearcă cineva să pună presiune. Sânmărtean a jucat foarte bine în ultimele două jocuri pe care le-am văzut. El era cel mai în formă jucător de atac român în momentul ăsta din punctul meu de vedere. Accidentarea lui Goian nu e gravă. În ceea ce-l priveşte pe Sânmărtean, doctorul Pompiliu a vorbit şi cu el şi cu doctorul lui, iar în proporţie de 90-95 la sută este ruptură. La Goian nu e nimic serios din ce spune. Oricum, voi încerca să îi menajez pe cei cu probleme în meciul cu Luxemburg. Poate o să folosesc o echipă cu Luxemburg, cu jucători mai tehnici, şi o altă echipă cu Franţa, cu jucători mai puternici. Însă voi vedea”, a menţionat Piţurcă.

Pentru selecţioner, transferul dinamovistului Gabriel Torje la Udinese este important numai dacă mijlocaşul va evolua titular la noua sa echipă. “Pentru Torje este un transfer benefic şi cred că şi pentru club. Dar pentru mine este foarte important ca el să fie titular, să crească în joc şi să poată să ajute naţionala. Iar Pancu, dacă va continua să joace de maniera asta şi să înscrie goluri, de ce să nu intre şi el în vederile mele?”, a precizat Victor Piţurcă.

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Josy Barthel, selecţionata Luxemburgului, iar la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, prima reprezentativă a Franţei, în cadrul preliminariilor Euro 2012.

Cele mai citite

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Ciucă vrea să ne amintească jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, vrea să ne amintească de jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”. A...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă