24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 3.000 de persoane au vizitat sâmbătă Muzeul Antipa

Peste 3.000 de persoane au vizitat sâmbătă Muzeul Antipa

Peste 3.000 de persoane au vizitat Muzeul Antipa, sâmbãtã, când instituţia a fost redeschisã dupã aproape trei ani de renovare, potrivit unor estimãri oferite de reprezentanţii muzeului, care au precizat cã pe parcursul zilei nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, relatează Mediafax.

Muzeul Naţional de Istorie Naturalã “Grigore Antipa” din Bucureşti s-a redeschis sâmbãtã, la ora 10.00, dupã aproape trei ani în care a fost în renovare. Zeci de persoane au format cozi la uşile de la intrarea în instituţie dinainte de ora de deschidere, pentru a vedea o expoziţie transformatã total, completatã cu tehnologie modernã, în care fermecãtoare rãmân însã tot vechile exponate.

Publicul a putut intra în Muzeul Antipa sâmbãtã, pânã la ora 19.30, ultimii vizitatori pãrãsind instituţia în jurul orei 20.30.

Potrivit primelor estimãri ale personalului Antipa, peste 3.000 de persoane au vizitat muzeul în aceastã primã zi când s-a redeschis pentru public, dupã aproape trei ani în care a fost în renovare. Cifrele exacte privind numãrul de vizitatori în prima zi de redeschidere a muzeului urmeazã sã fie disponibile în cursul zilei de duminicã.

Personalul Muzeului Antipa se aşteapta încã de dimineaţã la un numãr imens de vizitatori în cursul zilei de sâmbãtã. Potrivit informaţiilor oferite la solicitarea MEDIAFAX, într-o zi “plinã”, înainte de renovare, Muzeul Antipa era vizitat de circa 1.000 de persoane. Pe de altã parte, la Noaptea Muzeelor, când expoziţiile puteau fi vãzute gratuit, Antipa era vizitat în circa şase ore de aproximativ 19.000 de persoane. Totodatã, dacã în 2008, înainte de închidere, Muzeul Antipa a avut 170.000 de vizitatori pe an, personalul instituţiei estimeazã cã pe viitor vor fi peste 250.000 de intrãri anual.

Pe de altã parte, reprezentanţii Muzeului Antipa au precizat cã nu au fost înregistrate niciun fel de incidente, sâmbãtã, în cursul celor zece ore de vizite în Muzeul Antipa. “Totul a decurs foarte bine”, au spus reprezentanţii Muzeului Antipa. Ei au precizat cã vizitatorii, în special copiii, au avut uneori tendinţa sã atingã exponatele, însã muzeul este dotat cu senzori de mişcare şi a fost foarte bine supravegheat de personalul instituţiei.

Clãdirea care adãposteşte Muzeul Antipa a fost consolidatã şi restauratã, între 1996 şi 2005, iar expoziţia, refãcutã, în 2000. Lucrãrile de modernizare a expoziţiei permanente a Muzeului Antipa au început în februarie 2009, instituţia fiind închisã pentru public. Instituţia urma sã fie redeschisã în mai 2010, însã finalizarea lucrãrilor a fost întârziatã din mai multe cauze, precum întârzierea tranşelor de fonduri de la Ministerul Culturii şi a unor comenzi din strãinãtate, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Muzeului Antipa. Valoarea lucrãrilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fãrã TVA), fiind acoperitã în cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, dar şi prin fonduri structurale (600.000 de euro).

Cele mai citite

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă