17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții DNA la IPJ Bihor. Obligația profesională a șefului IPJ: "baby-sitter" pentru...

Percheziții DNA la IPJ Bihor. Obligația profesională a șefului IPJ: “baby-sitter” pentru masina lui Blaga

UPDATE 12.20: Liviu Popa, șeful IPJ Bihor, ar fi suspectat de mai multe infracțiuni, printre care și luare de mită, susțin sursele Rl. DNA Oradea îl anchetează în două dosare penale. Într-un dosar șeful IPJ Bihor este suspectat de protejarea unor subordonați corupți din structura teritorială a Inspectoratului Județean Bihor; cel de-al doilea dosar ar avea legătură cu “scoaterea la plimbare” a mașinii lui Vasile Blaga, cu care Popa a făcut un accident de circulație.

——-

Procurorii anticorupție efectuează, luni dimineață, percheziții la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bihor, fiind vizat șeful instituției, Liviu Popa, conform surselor Rl.  Liviu Popa este acuzat de DNA că ar fi acoperit infracțiuni în Beiuș și în alte localități. 

Perchezițiile sunt efectuate și acasă la Liviu Popa. 

Potrivit DNA, cauza penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014.
”În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituții publice”, spun procurorii.

Luni dimineață, Vasile Blaga a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în dosarul accidentului de acum două săptămâni al chestorului Popa. Șeful IPJ Bihor a făcut accident când se afla la volan în mașina lui Blaga. În acel moment, co-președintele PNL era plecat din România.

Șeful IPJ Bihor “plimba” mașina lui Blaga…

La ieșirea de la DNA, Vasile Blaga a spus că, acum două săptămâni, l-a rugat pe Popa să îi scoată din garaj o mașină “cu motor Diesel”, pe care șeful IPJ Bihor a tamponat-o într-un accident, în județul Brașov. Accidentul s-a soldat cu o victimă rănită ușor. Blaga a spus că l-a rugat pe “prietenul de familie” să-i plimbe mașina veche din 2001,  care ar fi avut probleme dacă ar fi stat prea mult în garaj din cauză că ar avea motor diesel.

Specialiștii spun că DNA nu are competențe în anchetarea accidentelor de mașină. “În acest dosar trebuie să fie vorba fie de trafic de influență, de abuz în serviciu în care cineva a obținut un folos, fie  încercare de mușamalizare a tamponării, fie de o altă situație infracțională conexă celor de corupție, altfel DNA nu ar fi avut competența să-l audieze pe Blaga despre proveniența mașinii, despre modul în care  a  ajuns în posesia mașinii, despre cine e proprietarul” au declarat specialiștii consultați de RL. 

Citește și:  Vasile Blaga a fost audiat la DNA în dosarul accidentului de mașină al șefului IPJ Bihor. DNA nu are însă competențe în anchetarea tamponărilor

În curs de actualizare 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă