25.3 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiDavid Popovici reușește cel mai bun timp al său din 2024

David Popovici reușește cel mai bun timp al său din 2024

Tânărul înotător român, David Popovici, continuă să impresioneze în circuitul internațional, obținând o victorie notabilă în proba de 200 de metri liber în cadrul celei de-a doua etape a circuitului Mare Nostrum. La doar 19 ani, Popovici a demonstrat încă o dată calitățile sale remarcabile în apă, învingându-l pe campionul mondial en titre, sud-coreeanul Sunwoo Hwang.

Performanța lui Popovici în Barcelona a fost remarcabilă, parcursul său de patru lungimi de bazin fiind înregistrat la 1 minut și 44,74 secunde. Cu această performanță, el nu doar că a reușit victoria în proba respectivă, dar și-a doborât propriul record personal.

Comentatorii au fost impresionați de performanța lui Popovici, lăudându-l pentru abilitățile sale și pentru modul în care a gestionat cursa. Deși a întors al doilea la 50 și 100 de metri, el a reușit să preia conducerea cursei și să o încheie în frunte, stabilind și un record al competiției. În această cursă, Popovici l-a depășit pe Sunwoo Hwang, campionul mondial en titre al probei, și pe Katsuhiro Matsumoto, reușind să se impună în fața unor competitori de calibru.

Pregătirea pentru Jocurile Olimpice este în plină desfășurare, iar prezența lui Popovici în cadrul circuitului Mare Nostrum își propune să îi ofere oportunitatea de a se “măsura” cu unii dintre cei mai buni înotători din lume, înainte de competiția de la Tokyo.

Popovici a fost repartizat în Finala A pe culoarul al doilea. Alături de el s-au mai calificat în finală doar înotători din Coreea de Sud (Hojoon Lee, Jaehoon Yang, Sunwoo Hwang), din Japonia (Tatsuya Murasa, Katsuhiro Matsumoto, Hidenari Mano) și Italia (Alessandro Ragaini), notează gsp.ro.

Gazda acestui eveniment a fost clubul de natație Sant Andreu, iar participarea lui Popovici la această competiție a adus un plus de entuziasm și interes, atât din partea fanilor, cât și a specialiștilor din domeniul înotului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bilanțul deceselor la Hajj depășește 1.000 după valul de căldură extremă: bilanț AFP

Bilanțul deceselor din acest an de la Hajj a depășit 1.000, a raportat AFP joi, 20 iunie din Riyadh, Arabia Saudită. Mai mult de...

Bilanțul deceselor la Hajj depășește 1.000 după valul de căldură extremă: bilanț AFP

Bilanțul deceselor din acest an de la Hajj a depășit 1.000, a raportat AFP joi, 20 iunie din Riyadh, Arabia Saudită. Mai mult de...

Vizita ambasadorului României în statele americane Kansas și Arkansas. Întâlniri cu comunitățile de români, mediul universitar și de cercetare științifică

Ca parte a turneului “50 States, One Community”, ambasadorul României, Andrei Muraru, a vizitat statele americane Kansas și Arkansas, în perioada 13-14 iunie, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă