23.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăNicu Ștefănuță solicită primarilor din UAT-urile din România să respecte legislația electorală

Nicu Ștefănuță solicită primarilor din UAT-urile din România să respecte legislația electorală

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (the Greens/EFA), candidat independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a trimis o solicitare către cele 3186 de primari din UAT-urile din România cu privire la panourile electorale pe care aceștia au obligația, conform legii, să le amplaseze în urma stabilirii prin dispoziție a locurilor speciale pentru afișaj electoral.

“Voluntarii noștri au întâmpinat dificultăți în a identifica locurile speciale pentru afișaj electoral, multe dintre dispozițiile primarilor nefiind publice sau fiind greu de identificat pe site-ul primăriilor sau în panoul de afișaj de la sediul primăriei. Am inițiat, deci, acest demers pentru a mă asigura că legislația electorală este înțeleasă și respectată de către primarii din România. Vom trimite noi adrese legat de criteriile pe care panourile de afisaj electoral trebuie să le îndeplinească, potrivit legii, întrucât în teren am constatat abateri și cu privire la aceste aspecte (dimensiuni, amplasare, etc)”, declară Nicu Ștefănuță, europarlamentar și candidat independent.

Potrivit legii, primarii sunt obligați ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișaj electoral și să asigure amplasarea de panouri electorale distincte (alegeri europarlamentare, alegeri locale) în locuri publice frecventate de cetățeni, și care să aibă o suprafață suficient de mare, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum și al candidaților independenți.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a solicitat celor 3187 de primari din Unitățile Administrativ Teritoriale din România transmiterea dispoziției care stabilește amplasarea panourilor electorale. Până în acest moment, doar 752 dintre primari au comunicat dispoziția solicitată.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă