13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPatru morţi în Pakistan într-un atentat comis împotriva unui candidat la alegerile...

Patru morţi în Pakistan într-un atentat comis împotriva unui candidat la alegerile generale

Patru membri din anturajul unui oficial de rang înalt al opoziţiei pakistaneze au fost ucişi marţi în urma exploziei unei bombe la trecerea convoiului lor în provincia instabilă Balucistan (sud-vest), au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citat de Mediafax.

Sanaullah Zehri, liderul Ligii Musulmane Nawaz Sharif (PML-N) în această provincie, a supravieţuit atacului, dar fiul, fratele, nepotul şi şoferul acestuia şi-au pierdut viaţa, potrivit oficialilor locali.

Zehri ieşea de acasă în fruntea unui convoi format din 20 de vehicule pentru a merge la un miting, organizat în districtul Khuzdar, situat la aproximativ 350 de kilometri sud de capitala provincială Quetta, potrivit lui Akbar Durrani, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului provincial de Interne.

Atacul comis împotriva convoiului lui Zehri nu a fost revendicat. Provincia Balucistan se confruntă cu o rebeliune locală ostilă organizării alegerilor generale din 11 mai, un scrutin-cheie pentru consolidarea democraţiei în această ţară obişnuită cu loviturile de stat.

Talibanii pakistanezi din cadrul TTP au ameninţat deschis partidele laice ce participă la alegeri.

Acesta este al treilea atac mortal comis în Pakistan împotriva unor candidaţi la alegeri, în ultimele trei zile. Duminică, un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Naţional Awami (ANP), o formaţiune laică influentă în nordul Pakistanului, a fost ucis de explozia unei bombe artizanale în timpul trecerii vehiculului său. Atentatul a fost revendicat de către talibani.

Luni, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra vehiculului lui Abdul Rahim Burki, un candidat independent din Waziristanul de Sud, o zonă tribală din nord-vest considerată un fief al talibanilor, şi au ucis doi membri ai anturajului său. Acest atac nu a fost revendicat.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă