24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialOprişan: Rus şi Dobre să fie mai atenţi la prieteniile cu Blaga

Oprişan: Rus şi Dobre să fie mai atenţi la prieteniile cu Blaga

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, luni, comentând demisiile miniştrilor Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, că aceştia ar fi trebuit să fie mai atenţi la prieteniile cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

 

“Îmi pare rău să spun, cât se poate de clar, eu cred că domnul Rus şi domnul Dobre ar fi trebuit să fie mai atenţi la prieteniile cu domnul Blaga. Nu vreau să intru în detalii din acest punct de vedere”, a spus Oprişan.

Vicepreşedintele PSD a spus că, pentru el, este “destul de suspectă” declaraţia lui Vasile Blaga din luna mai, când a spus că singurii prieteni pe care îi are la USL sunt Ioan Rus şi Victor Paul Dobre.

“De aici, concluziile le trageţi dumneavoastră”, a adăugat Oprişan.

El a arătat că cei doi miniştri demisionari au procedat incorect şi că trebuia neapărat să comunice cât se poate de rapid, aşa cum spune legea, cu primarii localităţilor din România şi să reactualizeze listele.

“Apreciem că şi-au dat demisia de onoare, aşa fac doi oameni care consideră că au greşit. Nu cred că au vrut să facă acest lucru, cred că a fost mai uşor să ia o cifră dintr-un calculator şi să o prezinte ca să scape mai repede de această obligaţie”, a spus Oprişan.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă