32 C
București
sâmbătă, 6 iulie 2024
AcasăSpecialOperaţiunea "Bani pentru partid", la ITM?

Operaţiunea „Bani pentru partid”, la ITM?

Iţele încurcatelor afaceri puse la cale de şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, reţinută pentru trafic de influenţă, au fost dezvăluite după începerea anchetei DNA. Corescu este acuzată că a solicitat 10.000 lei de la administratorul unei firme, cerându-i ca banii să-i doneze pentru organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal. Procurorii mai spun că, în schimbul şpăgii la partid, acesta urma să scape de sancţiunile pe care le-ar fi primit pentru că nu a respectat legislaţia muncii.

Anchetatorii au stabilit că fapta s-a petrecut în perioada iulie-august, când Corescu, în calitate de inspector-şef la ITM Timiş, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui administrator la o societate comercială suma de 10.000 lei. În schimbul banilor donaţi la partid, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, asupra cărora avea influenţă, astfel încât aceştia să renunţe la sancţionarea administratorului.

Pedeapsa pentru şpagă, mai mică

Acesta a achitat însă numai 1.000 de lei, motiv de răzbunare pentru şefa ITM. Corescu i-a cerut unei angajate să înlocuiască procesul-verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre. Administratorului i s-a pus în vedere că şefa e dispusă să renunţe la toate sancţiunile dacă se va plăti suma integrală cerută, lucru pe care el nu l-a făcut.

Cei doi care s-au ocupat de această „afacere”, Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

Conducerea PDL Timiş a anunţat că va pune la dispoziţia procurorilor anticorupţie care anchetează cazul şefei ITM Timiş toate informaţiile care îi vor fi solicitate. Purtătorul de cuvânt al PDL Timiş, Oana Gaita, a afirmat că nu doreşte să facă declaraţii despre o anchetă a DNA Timişoara aflată în plină desfăşurare, dar că „este bine că justiţia funcţionează”.

Fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, a declarat zilele trecute pentru RL că, în perioada mandatului său, a primit numeroase reclamaţii la adresa şefei ITM, dar că tentativele de a o suspenda s-au soldat cu eşec, întrucât Cornelia Corescu a reuşit de fiecare dată să-şi recâştige funcţia cu ajutorul justiţiei.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a solicitat ieri o investigaţie internă a situaţiei de la filiala Timiş.

Cele mai citite

New York: Dalai Lama dă asigurări că recuperarea medicală decurge bine

Dalai Lama a dat asigurări sâmbătă că se recuperează bine după operaţia la genunchi la New York, într-un mesaj video postat cu ocazia celei...

Două avioane F-16, ridicate în aer după un atac cu drone la granița României

Ministerul Apărării a anunțat sâmbătă că, în urma unor noi atacuri rusești asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Scandal la Saga: Hardwell și-a anulat show-ul și acuză organizatorii că nu a fost plătit

DJ-ul Hardwell nu a mai apucat să-și prezinte setul la Festivalul SAGA. S-a plâns publicului că echipamentul nu funcționează și i-a acuzat pe organizatori...
Ultima oră
Pe aceeași temă