21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSoția unui fost președinte al SUA ar putea fi PRIMA femeie care...

Soția unui fost președinte al SUA ar putea fi PRIMA femeie care să apară pe o bacnotă americană

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Eleanor Rooselvelt, soția celui de-al 32 președinte al SUA, Franklin D. Roosevelt, este favorita americanilor pentru a apărea pe bacnota de 10 dolari în 2020, arată un sondaj recent preluat de site-ul cleveland.com. 

Astfel, Eleanor Rooselvelt, diplomată și activistă pentru drepturile omului, ar putea fi prima femeie care să apară pe o bacnotă americană în ultimii 100 de ani.

Sondajul McClatchy-Marist, realizat luna trecută, arată că 27 % dintre americani vor ca Eleanor Roosvelt să primească această onoare. Pe locul al doilea, cu 17%, se află Harriet Tubman, o femeie care a reușit mii de slavi să fugă în timpul Războiului Civil. 

Sacagawea, o amerindiană care i-a ajutat pe Lewis și Clark în expediția lor, este pe locul al treilea cu 13 % din voturi, în timp ce femeia pilot Amelia Earhart și lidera Mișcării Americane pentru drepturi civile, Susan B. Anthony, au fost la egalitate cu 11 % din voturi și completează topul. 

Secretarul Trezoriei americane, Jack Lew, va decide, în final, cine va apărea pe bacnota de 10 dolari, în 2020 când va fi schimbată. 

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă