27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială. Mai multe case au fost distruse, potrivit zf.ro.

Doi adolescenţi de 13 ani şi de 16 ani se numără printre cele cinci victime ale atacului de la Harkov.

Ruşii au lovit o zonă rezidenţială din Harkov, potrivit oficialilor ucraineni citaţi de Sky News.

Primarul din Harkov, Ihor Tereknov, a anunţat pe Telegram că mai multe case au fost distruse şi cel puţin cinci persoane au fost rănite.

Guvernatorul regiunii, Oleh Syniehubov, a transmis şi el că rănile copiilor nu sunt grave.

Un atac rusesc a rupt în două turnul de televiziune din Harkov

Turnul de televiziune de 240 de metri din orașul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obținute de Reuters, după ceea ce oficialii locali au declarat că a fost probabil un atac cu rachetă al Rusiei asupra acestei infrastructuri de televiziune, potrivit aktual24.ro.

Semnalul de emisie a fost întrerupt în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, care a fost bombardat puternic de rachete și drone rusești în ultimele săptămâni.

„În acest moment există întreruperi ale semnalului de televiziune digitală”, a declarat guvernatorul regional Oleh Siniehubov.

Nu au existat victime, deoarece angajații se aflau în adăposturi, a adăugat el.

Imagini de la față locului arată cum catargul principal al turnului s-a rupt, căzând, în timp ce un nor de fum se ridică spre cer.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă