24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiCNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto Autoliv), zona fiind un punct negru cu risc mare de accidente, a transmis sâmbătă, la Lugoj, în județul Timiș, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit economedia.ro.

Centura Lugoj este o rută de tranzit foarte aglomerată, legătura Olteniei cu Banatul, DN 6 și, totodată, legătura cu Podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, traficul greu spre și dinspre A1 și Nădlac 2 fiind intens.

,,E o situație pe care noi am încercat să o rezolvăm în Lugoj de ceva timp și anume acest sens giratoriu. Primăria municipiului Lugoj s-a angajat de ceva timp că va face această lucrare, dar a rămas în aer cu haosul de acolo, pentru că nu mai știi cine e primar, că au venit s-au suspendat…Lucrarea are finanțare, săptămâna viitoare intră în licitație pentru proiectare. Banii sunt de la BEI (Banca Europeană pentru Investiții), ne mișcăm rapid, luăm lucrarea înapoi la CNADNR (denumirea anterioară a CNAIR)…ăăă, la CNAIR. Aici lucrurile nu s-au mișcat cum trebuie.” -Sorin Grindeanu.

Pentru lotul Caransebeș-Lugoj al Drumului Expres Filiași-Lugoj (legătura Craiova-Timișoara) CNAIR evaluează cele șapte oferte primite. De la Craiova la Filiași va fi profil de autostradă, iar de la Filiași la Caransebeș sunt semnate trei contracte pentru Studiul de Fezabilitate.

Grindeanu, nemulțumit de lucrările la centura Timișoarei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că este nemulţumit de ritmul lucrărilor de la centura de sud a Timişoarei.

Lucrarea trebuia să fie realizată în procent de 70% până acum, dar şantierul este, “cu indulgenţă, la 47%”, potrivit lui Grindeanu.

“Există întârzieri, au avut loc o întâlnire cu constructorul, cu autorităţile locale şi judeţene, cu cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timiş, astfel încât să găsim soluţii. În acest moment există blocaj la intersecţia cu ‘Drumul boilor’, la centura sud, dar cred că o vom rezolva. CNAIR îşi va suplimenta tot ceea ce înseamnă lucrări în plus faţă de contractul iniţial, dar Primăria Municipiului Timişoara trebuie să se ocupe de relocarea de utilităţi pe teritoriul municipiului”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă