33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a scăpa de serviciul militar, potrivit antena3.ro.

Alți ucraineni au dispărut în zonele montane din zona frontierei.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat de pe râul Tisa în această săptămână de polițiștii de frontieră români.

Corpul a stat în apă mai multe zile, estimează specialiștii. Este a 30-a victimă cunoscută, a anunțat serviciul de frontieră al Ucrainei, potrivit Sky News.

Mii de ucraineni au fugit din țara pentru a evita mobilizarea.

Noile legi au redus vârsta de recrutare de la 27 la 25 de ani și au mărit amenzile pentru cei care nu se conformează.


Ştirea iniţială

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat legea privind recrutarea condamnaților în armată. Actul normativ a fost semnat vineri și va permite creșterea bazei de recrutare pentru armată. Tot vineri, Zelenski a semnat legea prin care crește amenda pentru cei care fug de serviciul militar.

Președintele Ucrainei a semnat vineri o lege care permite unor categorii de condamnați să servească în armată. Recrutarea condamnaților va crește numărul militarilor cu cel mult 20.000 de oameni, potrivit Sky News.

Infractorii periculoși, precum cei condamnați pentru crime, viol, violență sexuală, crime împotriva securității naționale și cazuri grave de corupție nu pot fi recrutați.

Tot vineri, Zelenski a semnat legea care crește amenzile pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare. Prin cele două legi, Ucraina încearcă să compenseze deficitul de militari.

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă la o rețea de tranșee menite să ajute armata Kievului, depășită și depășită de armate, să împiedice înaintarea Rusiei. Pe lângă șanțurile noroioase, fortificațiile includ șanțuri antitanc și șiruri de blocuri de beton în formă de piramidă numite „dinți de dragon” pentru încetinirea vehiculelor blindate.

Ucraina introduce măsuri pentru a aduce acasă bărbații în vârstă militară pentru a lupta

Ucraina a anunțat marți că introduce noi măsuri care ar încuraja bărbații în vârstă militară să se întoarcă în țară, întrucât armata se luptă să mențină linia frontului, datorită în parte deficitului tot mai adânc de personal.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

OUT din primul tur. Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea (29 WTA) a fost eliminată de Anhelina Kalinina (44 WTA) în prima rundă a turneului WTA 500 de la Eastbourne. Kalinina, venită din...

A început voatarea pentru funcția de președinte al USR. Sidler: Putem avea un alt candidat la alegerile prezidențiale; nu liderul partidului

Votul pentru alegerea noului președinte al Uniunii Salvați România (USR) a început luni, Elena Lasconi fiind dată ca favorită pentru ocuparea funcției. Primarul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă