33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialNu există supravieţuitori ai avionului prăbuşit în Pakistan

Nu există supravieţuitori ai avionului prăbuşit în Pakistan

Cel puţin 90 de cadavre au fost recuperate deocamdată din epava avionului prăbuşit miercuri în Pakistan, iar oficialii însărcinaţi cu eforturile de salvare au afirmat că nu există semne de viaţă la locul accidentului, relatează Sky News, potrivit NewsIn.

Aeronava, un Airbus A321, s-a prăbuşit în zona dealurilor Margalla, în timpul manevrelor de aterizare, a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii pakistaneze a aviaţiei civile, Pervez George.

“Avionul urma să aterizeze pe aeroportul din Islamabad atunci când a pierdut contactul cu turnul de control, iar mai târziu am aflat că avionul s-a prăbuşit”, a precizat el. La bord se aflau 146 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi decolase de la Karachi.

Potrivit informaţiilor meteorologice, în zona Karachi ploua torenţial. Guvernul pakistanez a declarat o zi de doliu naţional în urma tragediei. Un martor a declarat că se afla cu familia sa pe dealuri, atunci când a văzut avionul că se dezechilibrează în aer. “Avionul îşi pierduse echilibrul şi apoi l-am văzut prăbuşindu-se”, a spus Saqlain Altaf.

Dealurile Margalla sunt un parc naţional şi există puţine drumuri în zonă, ceea ce împiedică eforturile echipelor de salvare.

Un înalt oficial din poliţia a spus că morţii sunt transportaţi cu elicoptere. “Cadavrele zac peste tot şi foarte puţini este posibil să fi supravieţuit”, a spus el. “Îndepărtăm resturile cu mâinile noastre. Este incendiu. Este foc, ceea ce face eforturile de salvare foarte dificile”. a adăugat el.

Airblue este o companie privată, a doua ca mărime din Pakistan, fondată în 2004 de un fost ministru pakistanez al comerţului. Operează zboruri interne, dar şi către Emiratele Arabe Unite, Oman şi Marea Britanie. Când cursele pleacă din Manchester, Anglia, fac o escală pentru alimentare în Turcia, potrivit CNN.

Cutia neagră a aeronavei a fost găsită şi este decodată de forţele aeriene pakistaneze, informează Xinhua, care citează presa locală.

Zborul cu numărul de identificare ED-202, având la bord 152 de persoane, între care şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit în zona colinelor Margalla, din nord-estul capitalei pakistaneze, miercuri dimineaţa, în jurul orei locale 10.00, cu câteva minute înainte de ora la care trebuia să aterizeze pe aeroportul din Islamabad.

Cursa decolase de pe aeroportul internaţional din Karachi la ora locală 7.50. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului din Islamabad în jurul orei 9.43, cu puţin timp înainte de ora la care ar fi trebuit să aterizeze. Turnul de control tocmai îi acordase permisiunea să aterizeze înainte de a pierde contactul radio cu aeronava.

Printre pasageri se numărau 20 de femei şi cinci copii, dar nu şi cetăţeni străini. Sute de oameni, inclusiv militari, pompieri, doctori şi localnici se află la locul tragediei, care s-a produs în condiţii meteorologice nefavorabile, şi ajută la operaţiunile de căutare şi salvare.

Cele mai citite

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă