29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăIohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene.

Reuniunea din 17 iunie 2024 este informală (neoficială) dar este importantă întrucât este prima de după alegerile pentru Parlamentul European.

În reuniunea informală din 17 iunie ar urma să se analizeze rezultatele alegerilor europene și să se discute candidaturile pentru câteva funcții esențiale. Acestea sunt funcțiile de președinte la Consiliul European și de președinte al Comisiei Europene, precum și cea de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

Toate aceste proceduri sunt prevăzute în Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE), unul dintre principalele tratate ale UE

Reuniunea informală a Consiliului European se desfășoară la Bruxelles, în ziua de 17 iunie, de la ora 19 (ora României), a anunțat Președinția României.

S-a vehiculat informația că șeful statului român, Klaus Iohannis, ar viza o importantă funcție în UE, după finalizarea mandatului de președinte al României. Iohannis a negat însă că ar avea o asemenea intenție.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă