22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialNicoleta Albu, desemnată sportiva anului 2010 de către Federaţia Română de Canotaj

Nicoleta Albu, desemnată sportiva anului 2010 de către Federaţia Română de Canotaj

Nicoleta Albu, dublă campioană europeană şi medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, a fost desemnată sportiva anului 2010 de către Federaţia Română de Canotaj, cu un total de 505 puncte, potrivit Agerpres.

Nicoleta Albu a câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de la Montemor-o-Velho (Portugalia), la 8+1 şi 2 rame, bronzul la Mondialele de la Karapiro (Noua Zeelandă) cu echipajul de 8+1, precum şi o medalie de argint la CM U-23 de la Brest (Belarus), la 2 rame.

Pe locul secund în clasamentul alcătuit de FR Canotaj s-a situat Adelina Maria Cojocariu, cu 405 p, campioană europeană la 8+1, medaliată cu bronz la CM de la Karapiro şi argint la CM de tineret de la Brest.

Locul trei a revenit Cameliei Lupaşcu, dublă campioană europeană şi medaliată cu bronz la CM de la Karapiro.

La juniori, primul loc a fost ocupat, la egalitate, de Alexandra Bizom şi Elena-Oltiţa Hrişcă, medaliate cu aur la CM de juniori de la Racice.

Clasamente:

SENIORI
1. Nicoleta Albu (CS Olimpia Bucureşti) 505 puncte
2. Adelina-Maria Cojocariu (CS Dinamo Bucureşti) 405
3. Camelia-Gabriela Lupaşcu (CS Dinamo Bucureşti) 390
4. Ioana Crăciun (CS Dinamo Bucureşti) 340
5. Eniko Mironcic-Barabas, Roxana-Gabriela Cogianu, Ionelia Zaharia-Neacşu (toate de la CSA Steaua Bucureşti), Maria-Diana Bursuc (CS Farul Constanţa), Talida-Teodora Stoica (CS Dinamo Bucureşti) 290
10. Ionuţ Minea (CSA Steaua Bucureşti), Marius Luchian (CS Dinamo Bucureşti) 75

JUNIORI
1. Elena-Oltiţa Hrişcă, Alexandra Bizom (ambele de la CS Olimpia Bucureşti) 100 puncte
3. Cosmin Boguş, Marius Cozmiuc, Toader Gontaru, Vlad Aicoboae (toţi de la Liceul ”Traian Lalescu” Orşova) 90
7. Laura Oprea (Ştiinţa Constanţa) 80
8. Ioan Prundeanu (LPS Constanţa) 75
9. Adelina-Ramona Postăvaru (LPS Constanţa), Ionuţ Luca, Bogdan Ivan (ambii de la Liceul ”T. Lalescu” Orşova), Cristi Pârghie (CSS Bega Timişoara), Cătălin-Alexandru Axinte, Adrian Ghica (ambii de la CN ”N. Gane” Fălticeni), Cosmin-Ilie Cuciurean (CS Mureşul Tg. Mureş) 60.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă