24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialNew Delhi a înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 40 de...

New Delhi a înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 40 de ani

Capitala federală indiană a înregistrat duminică cele mai scăzute temperaturi din ultimii 40 de ani, cu numai trei grade Celsius, în contextul unui val de frig din nordul ţării, care afectează mii de persoane fără adăpost şi a provocat deja moartea a peste 80 de persoane, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Duminică a fost ziua cea mai rece la New Delhi din ultimele patru decenii şi anticipăm o nouă scădere a temperaturilor pentru zilele următoare”, a declarat B.P. Yadav, directorul pentru previziuni al centrului naţional de meteorologie.

În Leh, principalul oraş din regiunea himalayană Ladakh, în Caşmirul indian, un record de minus 20,2 grade Celsius a fost înregistrat în cursul nopţii.
Majoritatea regiunilor din nordul ţării au impus închiderea şcolilor până la 15 ianuarie, din cauza lipsei încălzirii în unităţi.

Valul de frig a antrenat moartea a peste 80 de persoane în cursul săptămânii trecute, în nord, potrivit autorităţilor locale.

“Conform informaţiilor noastre, 17 persoane au murit în ultimele 24 de ore”, a declarat luni K.K. Sinha, un oficial din serviciile de urgenţă din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh (nord). “Până în prezent, 86 de persoane au murit de frig în cursul săptămânii trecute”, a adăugat el.

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă