24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMihai Răzvan Ungureanu a ajuns cu elicopterul în Vrancea pentru a vizita...

Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns cu elicopterul în Vrancea pentru a vizita zonele cu sinistraţi

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, însoţit de ministrul Apărării Naţionale şi cel al Administraţiei şi Internelor, a ajuns, sâmbătă dimineaţă, cu elicopterul, în localitatea vrânceană Dumbrăveni, declarând că a venit “la muncă”, potrivit Mediafax.

 

Premierul a ajuns în judeţul Vrancea cu un elicopter al MAI.

Mihai Răzvan Ungureanu a venit însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Întrebat unde va merge, premierul a răspuns: “Unde e nevoie, la muncă”, apoi a adăugat: “Să o luăm din loc, timpul e preţios”.

Cei trei au fost aşteptaţi de prefectul judeţului Vrancea, Sorin Hornea, de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprea, precum şi de militari.

Ulterior, Ungureanu, Oprea şi Berca s-au urcat într-o maşină, plecând la sediul Primăriei Dumbrăveni, unde, la ora transmiterii acestei ştiri, are loc o şedinţă a comandamentului pentru situaţii de urgenţă.

Premierul urmează să viziteze şi localităţile Bogza Căiata şi Dumitreşti, izolate din cauza zăpezii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi şi de pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti, au declarat anterior, pentru Mediafax, surse oficiale.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat, vineri seară, că a fost instituită situaţie de urgenţă în judeţ, în condiţiile în care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zăpezii.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

Un număr de 12 persoane din localităţi izolate din judeţul Vrancea au murit în ultimele zile.

În judeţul Buzău, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localităţi fiind Glodeanu Siliştea, Scutelnici, Vadu Paşii şi Săgeata, unde zăpada atinge şi cinci metri înălţime. În aceste localităţi drumurile nu mai există practic, iar mulţi localnici nu mai au alimente, în condiţiile în care magazinele sunt goale.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă