21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMarcel Puşcaş: “E gravă dacă Gică Popescu se bazează pe Mircea...

Marcel Puşcaş: “E gravă dacă Gică Popescu se bazează pe Mircea Sandu!”

România ocupă în prezent locul 33 în topul FIFA şi cunoaşte o perioadă de revenire după ce în urmă cu mai puţin de un an prima selecţionată a ţării noastre se clasa abia pe poziţia 57 în lume. Dacă în urmă cu două decenii reprezentativa tricoloră se impunea în faţa unor forţe ale fotbalului mondial precum Argentina sau Columbia, azi echipa naţională a României se mai luptă de la egal la egal doar cu selecţionatele Turciei şi Ungariei, principalele sale rivale în cursa pentru calificarea la barajul ce va permite accederea în grupele Campionatului Mondial din 2014.

Cum situaţia de la echipa naţională reflectă într-o oarecare măsură starea generală a fotbalului românesc, trebuie găsit un vinovat, iar fostul preşedinte al Stelei, Marcel Puscaş, îl identifică în persoana preşedintelului FRF, Mircea Sandu, asupra căruia a atras atenţia şi în trecut.

“De când e Sandu, fotbalul s-a distrus”

“Fotbalul românesc a fost luat de către Mircea Sandu, în anul 90, de pe locul 8 în lume. În 20 de ani nu poţi să invoci motive financiare când ai căzut pe locul 50. E mult prea mult. Sunt ţări tot fost comuniste care între timp au mai jucat o semifinală de campionat european. Grecia, care nu se simte prea bine, chiar a câştigat competiţia. Dacă menţinea fotbalul românesc cel puţin la nivelul din ’94, atunci aveam ce merite să-i recunoaştem lui Mircea Sandu, dar totul este distrus. Nu e vorba doar de Mircea Sandu, e vorba de o atitudine generală a unor oameni loiali lui”, a declarat Marcel Puşcaş în exclusivitate pentru Sport Total FM, la Liga de weekend.

Liga I se joacă în culise

Dincolo de rezultatele slabe ale echipei naţionale, campioantul intern este întotdeauna o sursă nesecată de pâine şi circ în care fotbalul şi fair-play-ul sportiv au devenit doar elemente utile în decor. Fostul oficial al “roş-albaştrilor” reclamă sistemul anarhic al campionatului intern, influenţat din umbră de interese felurite.

“Problema este organizarea, care nu există. Regulamentele au fost făcute varză, nu se ştie cine este şeful la CCA, ce echipe retrogradează. Fotbalul nu se mai joacă pe teren, se joacă pe la CCA, pe la comisii, pe la pariuri sportive, pe la TAS. Asta a făcut Mircea Sandu în 22 de ani”, a explicat Marcel Puşcaş.

Gică Popescu, atacat şi el

Fost contracandidat la şefia FRF a lui Mircea Sandu, deşi nu i s-a dat voie în cele din urmă să candideze, Marcel Puşcaş este siderat de relaţiile apropiate dintre cei care doresc să preia conducerea Federaţiei şi actualul preşedinte al forului. “Astăzi s-au schimbat lucrurile, chiar se încurajează candidaturile, iar contracandidaţii se susţin între ei, asta e cel mai grav. Gică Popescu spune că avem nevoie de experienţa lui Mircea Sandu. Doamne fereşte, e grav dacă s-a ajuns aici. Ori e o luptă de principii, ori ne sprijinim unii pe alţii? Înseamnă că îţi las scaunul şi tu mă ţii preşedinte de onoare pe la UEFA”, a precizat fostul oficial al Stelei care subliniază că sistemul actual este învechit în rău. “Stăteam de vorba prin ’94 cu Kassai (Adalbert Kassai, n.r.). L-am întrebat dacă nu pot şi eu să fiu observator. A început să radă şi mi-a spus: «Da mă, dar tu nu eşti de-al nostru». Vă daţi seama că şi acum este la fel. E o caracatiţă”.

Cele mai citite

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă