32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialIranul condamnă forţa cu care autorităţile libiene au reprimat manifestaţiile

Iranul condamnă forţa cu care autorităţile libiene au reprimat manifestaţiile

Iranul condamnă forţa cu care autorităţile libiene au reprimat manifestaţiile şi cere comunităţii internaţionale să intervină urgent pentru a pune capăt violenţelor, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Ramin Mehmanparast, relatează NewsIn.

“Iranul consideră că revolta poporului libian şi revendicările sale juste se înscriu în continuarea visului islamic din regiune”, a spus el.

“Informaţiile despre atacuri aeriene asupra manifestanţilor şi masacrarea de nevinovaţi sunt surprinzătoare, organizaţiile internaţionale trebuie să acţioneze pentru a pune capăt violenţelor”, a subliniat el.

Protestele din Libia, declanşate la 15 februarie, s-au soldat deja cu 500 de morţi şi 4.000 de răniţi.

Ambasadorii libieni îşi retrag susţinerea pentru Gaddafi

Ambasadorii libieni din Australia şi Malaysia şi-au retras susţinerea pentru Muammar Gaddafi, în urma reprimării violente a protestelor, relatează Sofia News Agency.

Ambasada din Malaysia s-a pronunţat şi ea împotriva regimului Gaddafi. “Tiranul Gaddafi a arătat clar cât de mult dispreţuieşte Libia şi poporul libian”, a spus misiunea diplomatică, citată de Malaysia star.

Ambasadorul libian la Dhaka a demisionat, în semn de susţinere a protestelor faţă de liderul libian Muammar Gaddafi, relatează presa locală, citând oficiali din Ministerul de Externe al Bangladeshului,

Anterior, ambasadorul Libiei în Statele Unite, Ali Aujali, s-a alăturat diplomaţilor care au criticat reprimarea protestelor din ţara sa. Aujali a declarat că nu poate susţine intervenţia dură împotriva manifestanţilor din Libia, calificând reacţia guvernului drept “foarte tristă”. “Acest lucru mă face să nu mai vreau să mai am nimic de-a face cu guvernul”, a precizat el.

Aujali a declarat pentru Washington Post că a ajuns la această decizie împreună cu echipa sa şi condamnă ceea ce se întâmplă în Libia. “Suntem un popor şi o ţară”, a adăugat el.

Ambasadorul a cerut SUA şi celorlalte puteri occidentale să acţioneze, prin intermediul ONU, să pună capăt crimelor din Libia.

De asemenea, misiunea Libiei la ONU a rupt legăturile cu Tripoli. Ibrahim Dabbashi, viceambasadorul libian la Naţiunile Unite, a acuzat regimul lui Gaddafi de genocid şi a avertizat că guvernul va cădea. El a precizat, însă, că nu îşi va da demisia: “Am reprezentant întotdeauna poporul, nu o persoană”.

 

 

Cele mai citite

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă