31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentChestorul de poliţie Mihai Rus, reținut de DNA pentru abuz în serviciu...

Chestorul de poliţie Mihai Rus, reținut de DNA pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Într-un eveniment surprinzător, chestorul de poliție Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost reținut luni de către Direcția Națională Anticorupție (DNA). Acesta este suspectat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații. Împreună cu el, în aceeași cauză au fost reținuți și șeful Serviciului Rutier din IPJ Cluj, comisarul șef de poliție Aurelian Mircea Rotar, precum și doi agenți de poliție.

Reținerea acestora vine în contextul unor acuzații grave legate de activitatea lor în cadrul instituției de poliție din Cluj. DNA a decis să intervină în urma unor investigații care au adus la lumină posibile ilegalități în exercitarea funcțiilor acestora.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 iunie, a lui Mihai Rus, chestor de poliţie şi şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) şi fals în declaraţii,

se arată într-un comunicat al DNA Cluj transmis Agerpres.

În plus față de chestorul de poliție Mihai Rus, și șeful Serviciului Rutier din IPJ Cluj, comisarul șef de poliție Aurelian Mircea Rotar, a fost reținut pentru săvârșirea mai multor infracțiuni grave. El este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în declarații și omisiunea sesizării.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă