24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFuneriu: Cei care se aşteaptă la subiecte mai uşoare la sesiunea de...

Funeriu: Cei care se aşteaptă la subiecte mai uşoare la sesiunea de bacalaureat comit o eroare

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că acei candidaţi care se aşteaptă la o scădere a standardelor la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat comit o „eroare capitală”, relatează NewsIn.

Daniel Funeriu a afirmat că gradul de dificultate al subiectelor la sesiunea din toamnă va fi acelaşi cu cel de la prima sesiune. „Condiţiile la sesiunea din toamnă vor fi identice cu cele de la prima sesiune a bacalaureatului. Dificultatea subiectelor va fi aceeaşi. Oricine se aşteaptă la o scădere a standardelor comite o eroare capitală. În mandatul meu nu voi renunţa la standardele de corectitudine pe care, împreună cu inspectorii, împreună cu directorii şi profesorii României, le-am impus, pentru că, eu cred că acest lucru este corect pentru România”, a declarat Daniel Funeriu.

Ministrul a mai afirmat că „discuţia despre camerele de luat vederi este una falsă”, pentru că „ceea ce contează este omul din spatele camerei de luat vederi”. „Vă asigur că, în mandatul meu, toată sesiunea de bacalaureat va fi, organizată, integral, cu camere de luat vederi”, a declarat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că învăţământul în România se poate schimba doar cu „oameni care au înţeles că munca, seriozitatea sunt cele care pot să ducă România mai departe”. „Cel puţin în domeniul Educaţiei, vă asigur că s-a încheiat epoca în care rezultate nemeritate, rezultate obţinute prin fraudă, duceau o persoană sau o instituţie într-un loc de unde nu făcea niciun bine. Am spus-o de multe ori că, România are două resurse foarte mari de dezvoltare. Unu, toţi tinerii români care sunt în mediile academice din străinătate şi care nu au fost până acum primiţi şi cărora nu li s-au creat condiţiile pentru a se putea întoarce în România, iar a doua resursă este dată de toţi copiii României care nu au avut un acces la învăţământul de calitate”, a mai declarat Daniel Funeriu.

Întrebat de reprezentanţii mass-media despre pregătirea unităţilor de învăţământ pentru începutul anului şcolar, ministrul a spus că aceasta este responsabilitatea administraţiilor publice locale.

„În România, de ani buni, pregătirea şcolilor pentru începutul anului şcolar este responsabilitatea administraţiilor publice locale. Întodeauna când primesc această întrebare la Arad, la Braşov, dar şi în alte oraşe ale României, răspunsul meu este «Da», şcolile sunt pregătite. Când primesc această întrebare la Iaşi, în unele sectoare din Bucureşti, răspunsul este «NU», pentru că unele autorităţi publice locale nu şi-au făcut datoria. Guvernul României a sprijinit prin aproximativ 100 de milioane de euro, anul trecut, investiţiile în şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost prezent, vineri la Arad, unde a vizitat Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi Universitatea „Aurel Vlaicu”. La Colegiul Naţional, Funeriu a înmânat conducerii, la 160 de ani de la deschiderea acestei şcoli, Ordinul „Merit în învăţământ în grad de ofiţer”, emis de preşedintele Traian Băsescu, anul trecut, în luna decembrie.

Întrebat de jurnalişti de ce a înmânat acest titlul la aproape nouă luni de la emitere, Funeriu a spus că a considerat că acum este un moment potrivit, fiind sfârşitul unui an şcolar şi începutul altuia. „Am dorit să dau un semnal prin acordarea acestei distincţii la finalul unui an şcolar, dar şi la începutul unui nou an şcolar. O astfel de distincţie onorează exclenţa trecută, dar obligă şi la excelenţă în viitor”, a spus Funeriu.

La Universitatea „Aurel Vlaicu”, ministrul Educaţiei a participat la inaugurarea unui cămin studenţesc, pe care conducerea universităţii l-a catalogat că fiind de „5 stele”.

Cele mai citite

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

VIDEO. Neil Lennon, primele declarații după ce a preluat banca tehnică a Rapidului

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a susținut astăzi prima conferință de presă de la instalarea pe banca tehnică a giuleștenilor. Nord-irlandezul a afirmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă