22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO Incidente violente în Piaţa Universităţii - manifestanţii ANTI şi PRO Băsescu...

FOTO Incidente violente în Piaţa Universităţii – manifestanţii ANTI şi PRO Băsescu s-au luat la BĂTAIE

UPDATE: Peste 150 de oameni au protestat joi seară şi în Piaţa Victoriei. Este a patra seară când în faţa Guvernului a avut loc “Protestul Ghilimelelor”. Oamenii au cerut demisia premierului Victor Ponta în urma scandalului de plagiat, dar au protestat şi faţă de demersul USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Printre protestari s-a numărat şi Monica Macovei, potrivit rtv.net

UPDATE: Manifestanţii pro Băsescu au fost alungaţi din zona Fîntânei şi din Piaţa Universităţii, după ce revoluţionarilor li s-au alăturat şi suporterii echipelor de fotbal bucureştene.

UPDATE: Un grup de revoluţionari au trecut strada, către grupul pro-Băsescu. Reporterii RL au auzit cum plănuiau să îi ia prin învăluire pe aceştia din urmă. Zece minute mai târziu, grupul a intrat în spatele celor care scandau în favoarea preşedintelui.

UPDATE. Tensiunea în creştere. Incidente violente în Piaţa Universităţii unde s-au întâlnit manifestanti anti şi pro Basescu. Un grup de 10 oameni din tabăra anti au început să lovească cu steaguri pe toţi cei din tabăra pro-preşedinte, inclusiv pe jandarmi. Oamenii de ordine au intervenit si au retinut temporar mai multe persoane.

UPDATE. “Jos Băsescu” contra “Jos Ponta”. O parte din manifestanţii care au plecat de la mitingul organizat de PDL au ajuns în Piaţa Universităţii, unde s-au oprit vis-a-vis de cei care susţin suspendarea preşedintelui.  Cele două tabere  au început să-şi strige unii altora sloganuri politice.

UPDATE: Mitingul pro Băsescu s-a încheiat după numai o oră şi jumătate. Manifestanţii au început să plece, o parte pe jos, alţii cu autocarele cu care au venit din ţară.

UPDATE În Piaţa Revoluţiei au ajuns peste 3.000 de persoane, la mitingul PDL. Pe de altă parte, circa 300 de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii cer demisia lui Traian Băsescu.

 

UPDATE Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, joi seară, participanţilor la mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei, că îl vor apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că este nevoie de el la Cotroceni până în 2014 ca să apere statul de drept. “Nu am renunţat, nu am cedat, suntem gata să ne luptăm cu regimul Ponta. Bu intamplator am ales acest loc pt intalnirea noastra de azi, aici acum 22 de ani au muit multi tineri care au luptat pt o romanie democratica si azi nu avem voie sa uitam sa le intinam memoria. De doua luni, guvernul Ponta si reigmul lui Ponta subrezesc statul de drept si il confisca”, a declarat Vasile Blaga pe scenă.

 

Update: În Piaţa Revoluţiei s-au adunat circa 1000 de oameni. Liderii PDL au început discursurile. Primul a vorbit noul preşedinte al partidului, Vasile Blaga. Pe scenă se mai află membri ai democrat-liberalior precum Cristian Preda, Cezar Preda, Mihai Stănişoară, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru, Theodor Paleologu, Gabriel Berca, Traian Ungureanu. Pe ecranul din spatele scenei amplasate în Piaţa Revoluţiei rulează mesaje precum “Statul e în pericol”, “Salvaţi statul de drept”, “Suspendarea preşedintelui, un abuz”, “Salvaţi Arhivele Naţionale”.

De asemenea, în Piaţă a fost văzută şi fiica preşedintelui Elena Băsescu, potrivit realitatea.net

 

Update: Aproximativ 500 de oameni au ajuns în Piaţa Revoluţiei, cu 10 minute înainte de ora oficială a manifestaţiei de susţinere a preşedintele. Aceştia vin în grupuri, destul de bine organizaţi, îmbrăcaţi cu tricouri cu mesaje împotriva Guvernului şi a USL: o zvastica tăiată şi caricaturi cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, asemuiţi cu Hitler. Tricourile au fost distribuite gratuit dintr-un container, ceea ce a creat o îmbulzează în rândul celor care le doreau.

 

Piaţa Revoluţiei. Manifestanţi au început să vină în Piaţa Revoluţiei, la protestul pentru susţinerea lui Traian Băsescu organizat de PDL. Printre primii, au ajuns protestatari din Vâlcea şi Galaţi, veniţi cu autocarele. Pe un autoturism din Galaţi stătea scris: “Liga pentru preşedinte”. Cu jumătate de oră înainte de ora oficială de începere a mitingului, 18.00, în piaţă erau mai mulţi jandarmi şi reporteri, decât protestari.

 

Piaţa Universităţii. Aproximativ 30 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat deja de câteva ore în Piaţa Universităţii din Bucureşti într-un protest replică la cel organizat de PDL în Piaţa Constituţiei pentru susţinerea lui Traian Băsescu. Aceştia ne-au declarat că au mai participat şi la manifestaţiile din ianuarie împotriva guvernului Boc şi acum aşteaptă să li se alăture “câteva mii de persoane”. “Ne-am săturat de pensiile astea mici. Nu ne-a trimis nimeni aici”, au insistat oamenii.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă