37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiSpațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc,...

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri, la est de insula Gotland din Marea Baltică, au anunțat sâmbătă forțele armate ale țării nordice, potrivit Reuters.

Două avioane Gripen au fost trimise să întâmpine avionul rusesc, un SU-24, după ce acesta nu a răspuns la un avertisment radio din partea controlului militar al traficului aerian al Suediei, au precizat forțele armate suedeze într-o declarație.

Acțiunile rusești nu sunt acceptabile și arată o lipsă de respect pentru integritatea noastră teritorială. Am urmărit întregul lanț al evenimentelor și am fost la fața locului pentru a interveni,

a declarat șeful forțelor aeriene suedeze, Jonas Wikman.

Incidentul de vineri a avut loc în timp ce Suedia – cel mai nou membru NATO – și mai mulți dintre noii săi aliați participă la exerciții navale în Marea Baltică.

Armata suedeză a declarat că încălcări similare ale spațiului aerian de către avioane rusești au avut loc ultima dată în 2022, când două avioane SU-27 și două SU-24 au făcut, de asemenea, incursiuni în apropiere de Gotland.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă