22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFostul prefect de Neamţ, găsit incompatibil de ANI

Fostul prefect de Neamţ, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dan Vasile Constantin, Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ (mandatul 2012-2016) şi fost Prefect al Judeţului Neamţ.

Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, a încheiat şi semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără T.V.A, între S.C. LOCATO S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator special) şi COMPANIA JUDEŢEANĂ APA SERV S.A. (companie în cadrul căreia acesta deţine calitatea de reprezentant al C.J. Neamţ în Adunarea Generală a Acţionarilor), arată ANI.

Astfel, fostul prefect a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003,potrivit cărora „consilierii judeţeni care au funcţia de  administrator nu pot încheia contracte comerciale de furnizare de produse cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori autoritatea consiliului judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile judeţene respective”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dan Vaseile Constantin  a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Ciolacu subliniază că el va decide cine va fi comisarul european din partea României și nu Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că atributul desemnării comisarului european este al primului ministru, dar precizează că va avea discuţii şi în coaliţie şi cu...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă