24.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCiolacu subliniază că el va decide cine va fi comisarul european din...

Ciolacu subliniază că el va decide cine va fi comisarul european din partea României și nu Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că atributul desemnării comisarului european este al primului ministru, dar precizează că va avea discuţii şi în coaliţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Negocierile pentru postul care va reveni României, afirmă premierul, au început deja de şase luni. În ceea ce priveşte perspectiva alegerilor prezidenţiale, Ciolacu precizează că nu se va rupe coaliţia, indiferent de candidaţi, afirmând că el şi Nicolae Ciucă sunt doi oameni care se respectă.

Atributul desemnării comisarului european este al primului ministru. Normal că este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea şi o discuţie cu preşedintele. Negocierile în ceea ce privete comisarul sunt începute deja de şase luni. Lucrurile sunt într-o direcţie corectă şi mai ales instituţională.

Marcel Ciolacu

Întrebat despre alegerile prezidenţiale, Ciolacu a explicat că PSD a decis, în fortul statutar, că avea avea propriul candidat.

Întrebat cum va funcţiona coaliţia, în condiţiile în care el şi Nicolae Ciucă ar urma să fie contracandidaţi, preşedintele PSD a afirmat: ”Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea (…) a fost cum funcţionează Guvernul României şi a funcţionat impecabil”.  

Întrebat dacă nu există riscul ca guvernarea să se rupă, Ciolacu a afirmat: ”Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate şi e o discuţie foarte clar avută (…) suntem doi oameni care ne respectăm”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă