21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialEstonia oferă ajutor Republicii Moldova, în urma inundaţiilor

Estonia oferă ajutor Republicii Moldova, în urma inundaţiilor

Estonia va trimite ajutor tehnic şi doi experţi în situaţii de criză pentru a ajuta Republica Moldova, în urma inundaţiilor din iulie, acest ajutor fiind finanţat de Ministerul eston al Afacerilor Externe şi organizat de NPO Mondo, anunţă ministerul într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Ministrul eston al Afacerilor Externe, Urmas Paet, subliniază că revărsarea râului Prut a produs pagube importante, iar mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, din cauza inundaţiilor.

“Republica Moldova ne-a adresat un apel pentru furnizarea de ajutor privind îndepărtarea efectelor inundaţiilor. Estonia a hotărât să răspundă pozitiv apelului (Republicii) Moldova şi să ofere poporului (moldovean) ajutor în efortul pentru îndepărtarea consecinţelor inundaţiilor, ajutând, astfel, persoanele afectate să revină la o viaţă normală”, a declarat Paet, citat în comunicat.

Echipamentul de care este nevoie va fi achiziţionat de la companii estone. Ministerul precizează că vor fi trimise ca ajutoare cinci seturi de pompe, dar şi alte echipamente destinate curăţării puţurilor şi scoaterii apei din subsoluri.

De asemenea, nevoile concrete pentru echipament suplimentar vor fi evaluate de experţii care vor fi trimişi în Republica Moldova. Ei vor livra ajutoarele, vor asigura formarea celor care le vor utiliza şi vor analiza situaţia.

Guvernul anunţă, totodată, că suma de 857.000 de coroane estone (54.770 de euro), oferită Chişinăului în cadrul efortului de îndepărtare a consecinţelor inundaţiilor şi ajutorarea victimelor acestora, a fost alocată din bugetul Ministerului eston al Afacerilor Externe pentru dezvoltare şi ajutor umanitar.

Cele mai citite
00:01:06

Video Protest Sectorul 1: Clotilde Armand Acuză Fraudă Electorală

București, 15 iunie 2024 - În Piața Victoriei din București, susținătorii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, au organizat un protest cerând renumărarea voturilor. Aceștia...

Victor Ponta despre candidatura lui Ciolacu la președinție: Vor să-i rupă gâtul!

Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual consilier al șefului PSD, îl avertizează pe Marcel Ciolacu că liderii PSD care îi cer să...

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă