30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialEnel Cuore a finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de ambulatoriu pentru...

Enel Cuore a finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de ambulatoriu pentru copii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Enel Cuore a finalizat modernizarea secţiei de ambulatoriu pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, oferind o asistenţă medicală mai bună pentru 43.000 de copii din România.

Copiii din judeţul Constanţa, precum şi cei din zonele învecinate, pot beneficia acum de o clinică pediatrică în cadrul celui mai important spital din regiune, în urma unei donaţii de 316.000 de euro din partea fundaţiei Enel Cuore Onlus.

Proiectul a fost dezvoltat printr-un parteneriat cu Fundaţia Scheherazade, lucrările de construcţie urmărind renovarea completă a secţiei de ambulatoriu pediatric, cu o suprafaţă totală de 750 metri pătraţi. Lucrările au inclus înlocuirea reţelei electrice, a ţevilor de alimentare cu apă/evacuare a apelor reziduale, ridicarea unor pereţi, înlocuirea tâmplăriei ferestrelor şi pardoselii cu altele moderne, realizate din materiale antibacteriene, precum şi remodelarea întregului spaţiu disponibil, în vederea alinierii la normele Uniunii Europene.

“Donaţia Enel Cuore şi renovarea acestei secţii au adus o îmbunătăţire majoră a condiţiilor din cadrul ambulatoriului de pediatrie, de care vor beneficia mii de copii trataţi aici în fiecare an. Încă o dată, Enel Cuore a efectuat o schimbare pozitivă, şi a oferit sprijin fundamental pentru comunităţile în care Grupul Enel operează”, a declarat Luca D’Agnese, Country Manager Enel România, în numele Enel Cuore.

Secţia ambulatoriu de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa oferă tratament unui număr de peste 43.000 de pacienţi anual şi este unitatea medicală cea mai importantă rezervată copiilor din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea. Unitatea asigură atât tratament de urgenţă cât şi spitalizare de zi pentru familiile care merg în staţiunile de la Marea Neagră în timpul vacanţei de vară.

Clinica dispune de o echipă medicala compusă din 10 medici pediatri şi 10 asistente medicale cu specializarea pediatrie, de multiple facilităţi dedicate intervenţiilor chirurgicale, ortopediei, oncologiei, hematologiei, diabetului, bolilor metabolice şi de nutriţie, dermatologiei, oftalmologiei, precum şi un centru de sănătate mintală pentru copii.

Enel Cuore Onlus şi Fundatia Scheherazade au colaborat şi în trecut, la un alt proiect important, prin renovarea completă şi modernizarea a două etaje din cadrul Spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti, în urma unei donaţii de 500.000 de euro din partea organizaţiei non profit a Enel.

Cele mai citite

VIDEO. EURO 2024. Olanda trece la limită de Polonia

Selecționata Olandei a obținut o victorie importantă în primul meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, învingând naționala Poloniei...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă