24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Turistul care a căzut în Munții Făgărași a murit

UPDATE: Turistul care a căzut în Munții Făgărași a murit

UPDATE 16.44: Turistul a decedat, în ciuda eforturilor salvatorilor care l-au găsit şi l-au resuscitat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, citat de Agerpres. 

“Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a constatat decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 50 de ani”, a transmis Bianca Sabău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. 

UPDATE 15.54: Un elicopter SMURD de la Bucureşti a aterizat sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac, pentru a-l prelua pe turistul accidentat, informează Agerpres.

UPDATE 15.38: Turistul accidentat sâmbătă, în munţii Făgăraş, este în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de către echipele de salvatori, informează Agerpres.

————-

Un elicopter SMURD, a fost chemat, sâmbătă, pentru a prelua un turist aflat în stare gravă, după ce a căzut de la înălțime, informează șeful Savamont Sibiu, Adrian David, citat de Agerpres.

Deși turistul este conștient, el are nevoie de un medic, însă elicopterul de la Târgu Mureș nu a fost disponibil, astfel că a fost solicitat ajutor din București.

„Echipele de salvamontişti au ajuns la turistul rănit. Turistul accidentat comunică cu noi, dar nu putem preciza cu exactitate diagnosticul, pentru asta este nevoie de un medic. De aceea, am chemat în ajutor un elicopter SMURD de la Bucureşti”, a explicat Adrian David. 

Accidentul a avut loc sâmbătă, în zona Văiuga, din munţii Făgăraşului.

 

 

 

Cele mai citite

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă