24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea continuă cearta cu Andrei Chiliman: "Are cel mai mare buget...

Elena Udrea continuă cearta cu Andrei Chiliman: “Are cel mai mare buget şi umflă costurile reparaţiilor”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, îi răspunde primarului sectorului 1 din Bucureşti, Andrei Chiliman, care a atacat-o într-un interviu acordat pentru romanialibera.ro.

Într-o discuţie găzduită de realitatea.net şi b365.ro, şeful PDL Bucureşti cere ca banii încasaţi la bugetele locale să fie distribuiţi egal între toate sectoarele Capitalei. Elena Udrea aduce în discuţie discrepanţele dintre unele sectoare: “Dacă staţi în sectorul 1 şi primarul îşi permite, pentru că are un buget mare, să pună gazon iarna, cei din sectorul 5, care sunt şi ei bucureşteni, nu au drumuri şi canalizare. Lucrul acesta se întâmplă într-o capitală europeană!”.

De asemenea, liderul  PDL îl acuză pe primarul Andrei Chiliman că reabilitază blocurile din sectorul 1 la preţuri mult prea mari: „Domnul Chiliman are în acest moment pe mână cel mai mare buget de sector din Bucureşti. Ce face el cu acest buget? Reabilitează termic locuinţe la cel mai mare preţ din ţară. Dacă media reabilitărilor termice este de 2.500 de euro per apartament, la Chiliman în sector blocurile se reabilitează şi cu 30.000 de euro pe apartament. Cifrele sunt la noi la minister”.

Elena Udrea pomeneşte şi de igienizarea din sectorului 1. “Salubrizarea în acest sector costă 400 de milioane de euro. Este cel mai mare contract de salubrizare, dat de Andrei Chiliman firmei Romprest. Chiliman, pentru că are un buget uriaş la dispoziţie, se teme că nu va mai putea din 2012 să gestioneze acest buget”, concluzionează ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă