25 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSocialAdministratieSe oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din sectoarele 1, 2, 3 și 6 ale Capitalei.

Vor fi efectuate următoarele intervenții:

1.    Rețeaua termică primară, conductă Dn 500mm, în zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareşal Averescu şi Turda din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de reparaţii a unei avarii, precum şi cele de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai 2024, ora 23.00.

2.    Rețeaua termică primară, conductă Dn200 mm, în zona străzii Teiul Doamnei din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1980, această porțiune de rețea termică primară având aproape 44 de ani de funcționare.

3.    Conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3, unde  lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru şapte blocuri până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Porțiunea de reţea a fost pusă în funcțiune în 1968, această conductă având peste 56 de ani de funcționare. 

4.     Conducta Dn 800mm, în zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6, unde lucrările de înlocuire a conductelor de agent termic primar impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru aproximativ 50 blocuri din acest sector, până în data de 23 mai 2024. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 2002, această porțiune de rețea având peste 22 de ani de funcționare.

5.    Rețeaua termică primară, conductă Dn 1000mm, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6, acolo unde se vor executa lucrări de reparație a unei avarii pe o conductă cu o vechime de peste 60 ani. Lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice din următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piața Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanți, Calea Floreasca şi strada Nicolae Caramfil, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1964. 

6.    Conducta Dn 600mm, în zona Căii Giuleşti din Sectorul 6, unde lucrările de reparaţie care necesită înlocuirea unei porţiuni de conductă impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru un număr de aproximativ 50 de blocuri până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune este 2002, vechimea acestei porţiuni de conductă fiind de peste 20 de ani de funcționare.  

“Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, informează Termoenergetica, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

George Simion a trădat România: Se arată într-un comunicat de presă emis de S.O.S. România

Președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă, acuză trădarea intereselor naționale de către liderul AUR George Simion a Cedat Teritorii Românești pentru Funcții în Parlamentul European Într-o declarație...

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă