25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDomnul ambasador Nicolita

Domnul ambasador Nicolita

Mijlocasul stelist Banel Nicolita va fi desemnat ambasador impotriva rasismului, in cadrul unui meci care va avea loc pe 5 aprilie, la Sala Ioan Kunst Ghermanescu, de la ora 16.30, a anuntat Gelu Duminica, vicepresedinte al Aliantei Civice a Rromilor din Romania (ACRR). FARE (n.r. – Football Against Racism in Europe) il va declara pe Nicolita ambasador impotriva rasismului, cu sprijinul UEFA.
Duminica a afirmat ca se fac demersuri ca lovitura de incepere a “meciului impotriva rasismului” sa fie data de presedintele Romaniei, Traian Basescu, in caz contrar acest lucru urmand sa fie facut de Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Acest meci se va disputa si cu prilejul Zilei Internationale a Rromilor, care este pe 8 aprilie.
Gelu Duminica, vicepresedinte al ACRR si director executiv al Agentiei Comunitare “Impreuna”, spune ca la meci au fost invitati actuali si fosti sportivi, politicieni, reprezentanti ai unor institutii nationale si internationale. Printre cei contactati se numara presedintele FC Steaua, Marius Lacatus, si fostul international Rica Raducanu.
Partida impotriva rasismului va avea loc cu o zi inainte de jocul retur dintre Steaua si Rapid, care se va disputa pe stadionul National din Complexul Sportiv “Lia Manoliu”, de la ora 20.30, in mansa secunda a sferturilor Cupei UEFA.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), alaturi de FRF si Autoritatea Nationala pentru Tineret organizeaza la meciurile Rapid-Steaua, din sferturile de finala ale Cupei UEFA, o campanie de prevenire a rasismului si discriminarii din fotbal sub sloganul “Lasa rasismul in ofsaid!”. La aceste meciuri spectatorii vor primi pliante informative, iar jucatorii si arbitrii vor purta la intrarea pe teren tricouri inscriptionate cu acest mesaj si vor arata publicului doua bannere cu sloganul respectiv.

Cele mai citite

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...
Ultima oră
Pe aceeași temă