14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDeputata UDMR Csilla Peto se află în conflict de interese, potrivit deciziei...

Deputata UDMR Csilla Peto se află în conflict de interese, potrivit deciziei Curţii de Apel Oradea

Deputata UDMR Csilla Peto se află în conflict de interese, potrivit deciziei de luni a Curţii de Apel Oradea, prin care s-a respins acţiunea parlamentarei deschisă împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit Mediafax.

În noiembrie 2011, ANI a cerut Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să cerceteze pentru conflict de interese şase deputaţi, între care şi reprezentanta UDMR Csilla-Maria Peto.

În urma evaluărilor demarate în noiembrie 2010, ANI a constatat că Csilla-Maria Peto a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Dalma Csilla Peto, din 1 februarie 2009 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor. Beneficiul patrimonial obţinut Dalma Csilla Peto a fost de 34.333 lei (aproximativ 8.175 de euro)

În paralel cu procedura penală, la Secţia contencios administrativ a Curţii de Apel Oradea, deputat Peto a contestat actul administrativ emis de ANI privind conflictul de interese.

Curtea Oradea a respins acţiunea deputatei, care ridicase şi o excepţie de neconstituţionalitate similară cu cea invocată de Andras Levente Mate (deputat UDMR) la Curtea de Apel Cluj (instanţă care a admis excepţia în 13 decembrie 2011, iar procesul stagnează-n.r.).

În 26 martie 2012, Curtea de Apel Oradea a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată în procesul deputatei Peto, precum şi acţiunea de anulare a actului administrativ emis de ANI.

Tot Curtea de Apel Oradea, în 8 februarie 2012, a respins o acţiune similară dată în cazul deputatei PSD Sonia Maria Drăghici.

În septembrie 2011, ANI a constatat că deputata Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în perioada 2 martie – 1 iulie 2009, respectiv din 21 septembrie 2009 şi până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.

Pe de altă parte, în 21 martie, Curtea de Apel Alba a admis acţiunea deputatului PSD Ioan Cindrea (deputat PSD) împotriva ANI.

În urma verificărilor declanşate în luna noiembrie 2010, Agenţia de Integritate a constatat că Ioan Cindrea, deputat PSD, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Amalia Cindrea, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 34 Sibiu. Beneficiul obţinut în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011 de către aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro), potrivit ANI.

Actul administrativ al ANI a fost contestat la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Alba Iulia, care a admis plângerea lui Cindrea.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis nouă din cele zece acţiuni de “anulare act administrativ” emis de ANI, cu care această instanţă a fost sesizată.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă