2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăSpecialVIDEO Veselie la Antena 3, după ce Mirel Palada l-a bătut pe...

VIDEO Veselie la Antena 3, după ce Mirel Palada l-a bătut pe Mihai Goțiu. Prietenii lui Ponta au sărit să-i ia apărarea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD

Mircea Badea, Şerban Nicolae, Bogdan Diaconu, Sorin Roşca Stănescu şi Mirel Curea au fost printre cei care fie au luat în derâdere, fie au aprobat de-a dreptul agresiunea lui Mirel Palada asupra lui Mihai Goţiu.

În condiţiile în care curentul majoritar a fost acela de a dezaproba episodul în care unui senator i se cară pumni în cadrul unie emisiuni televizate, au exista şi voci (şi, din păcate, nu puţine) care au aprobat sau bagatelizat acest tip de comportament. Cu unele mici excepţii, toţi au fost la un moment dat susţinători sau chiar colaboratori apropiaţi ai lui Victor Ponta, al cărui purtător de cuvânt era Mirel Palada când conducea Guvernul.Președintele PRU, Bogdan Diaconu, a fost printre cei mai fervenţi susţinători ai sociologului pesedist. „Bravo, Mirel Palada! Așa merită toți trădătorii de la USR care au ales să apere interesele lui Soros și ale străinilor împotriva intereselor românilor!”, a scris Bogdan Diaconu pe Facebook. În campania electorală de anul trecut PRU a folosit imaginea fostului prim ministru, cu toate că acesta a candidat pe listele PSD şi nu s-a înscris în partidul fondat de Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă.

Nici Mirel Curea, prim redactor şef la Evenimentul Zilei, nu s-a dat în lături de la a-l felicita pe Mirel Palada. ”L-a caftit Palada pe Goțiu, i-a f… una în mufă de i-a dat borșul! Mirele, în toate zilele călduroase, de acum în veac, ai câte o bere rece de la mine”, a scris el pe Facebook.Hăhăială în platoul Antenei 3

Însă adevăratul “regal” a avut loc la cald, în platoul televiziunii lui Dan Voiculescu, proaspăt ieşit din închisoare, unde a ispăşit (nu până la capăt) o condamnare pentru corupţie. La “Sinteza Zilei” a fost o veselie generală, iar când Mihai Goţiu a intrat în direct atât moderatorul Mihai Gâdea, cât şi invitaţii din platou nu s-au ferit să-l ironizeze pe cel agresat, bagatelizând incidentul.

Mugur Ciuvică, fost consilier al lui Emil Constantinescu, convertit între timp la socialism şi invitat permanent la Antena 3, a fost primul care a dat tonul veseliei. “Cum să nu râd? Am auzit că l-a bătut la B1 TV, să-l fi bătut de la singurătate, că s-a gândit că nu se uită nici dracu la ei şi s-au luat din asta (…) S-or fi dus acolo crezând că-i vede şi pe ei cineva la televizor şi or fi întrebat: <Domne, ne vede şi pe noi cineva la emisiunea asta?>, <Nimeni, nimeni>, le-au spus”, a zis Ciuvică, răspunzând la întrebarea lui Gâdea.

În discuţie a intervenit şi Sorin Roşca Stănescu, fost ziarist, care a trecut şi el prin penitenciar, fiind condamnat pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat: “S-au bătut în pauză, din păcate (..) Păi domnul Goţiu o să vorbească pe nas, aşa am înţeles (…) Păi e cu nasul spart. E cu vată în nas”.Râsetele şi miştourile nu au încetat în platou nici când a intrat în direct prin telefon Mihai Goţiu. Mihai Gâdea a încercat iniţial să acrediteze ideea că, de fapt, Goţiu l-a provocat pe Palada şi acesta a ripostat. Pe aceeaşi notă a intervenit şi Ciuvică: „E posibil ca domnul Palada să fi ţinut foarte mult la comportamentul lui şi n-a suportat că i-aţi făcut comportamentul nesimţit. Sigur că asta nu justifică violenţa fizică, dar încerc să înţeleg, că totuşi nu mi se pare chiar aşa de mare supărare”.

În plaou se amuza copios şi senatorul Şerban Nicolae, care însă nu a făcut nicio declaraţie legată de incident. S-a mulţumit să râdă pe înfundate atunci când Mircea Badea spunea btjocoritor că „domnul Goţiu e simpatic, a facut eforturi să rămână treaz până la ora asta”.

Invectivele unui fost om al legii

Însă poate cel mai îngrijorător este faptul că lui Mirel Palada îi ia apărarea un fost om al legii. Este vorba de Lucian Popescu, fost judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, care, într-o postare agramată şi plină de invective, îi ia apărarea fostului purtător de cuvânt al lui Ponta: “Însăşi fapul (sic! – n.red.) cu totul şi cu totul de neacceptat al existenţei acestui gunoi numit Goţiu justifică reacţia de revoltă a oricărui om normal la cap. Dacă acest avorton te mai şi insultă, repetat, în direct, un pumn în gură (care, în speţă, nu se ştie clar dacă nu-i anus), se impune cu necesitate”.


Ponta îl ceartă, dar nu se dezice de Palada

Văzând că scandalul ia o tot mai mare amploare, până la urmă a ieşit la rampă şi Victor Ponta, care l-a criticat dar a ţinut să precizeze că nu se dezice de fostul său consilier. „Oricât de provocator sau de enervant este un adversar politic nu există nicio scuză pentru a-ţi rezolva o problemă cu pumnii! Îmi pare rău de Mirel Palada (nu mă dezic acum de el ca om sau coleg într-o perioada dificilă). dar cred că eu pot să îi spun adevărul neplăcut – a făcut o mare prostie şi va plăti scump pentru asta . Aşa cum îl cunosc cred că acum realizează cel mai bine acest lucru şi îl regretă – dar suntem toţi responsabili pentru deciziile noastre greşite”, a scris Ponta pe Facebook.

 


Cele mai citite
00:00:59

VIDEO – Zelenski: „60 de nave de cereale vor pleca din Ucraina”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că se așteaptă ca aproximativ 60 de nave să exporte cereale înainte de primăvara anului 2023 în cadrul...
00:00:42

Ambasada Ucrainei de la Madrid a primit un „pachet sângeros”

Poliția spaniolă a izolat zona aflată chiar lângă Ambasada Ucrainei de la Madrid după ce a primit un „pachet sângeros” care conținea ochi de...
00:00:44

Capitala Coreei de Nord, Phenian, vede prima ninsoare a sezonului

Capitala Coreei de Nord, Phenian, vede prima ninsoare din acest sezon ce a căzut sâmbătă (3 decembrie), potrivit presei de stat. Imagini furnizate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă