25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSocialEducațieRectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu mai mult de 75% note de 9 și 10, procente raportate la numărul de elevi prezenți la examene, au precizat, pentru “România liberă”, surse din cadrul Senatului UB.

Acest lucru este impu printr-o modificare, la propunerea rectorului UB, Marian Preda a Regulamentului de evaluare și notare a studenților, explică aceleași surse.

Propunerea a fost aprobată în ședință a Senatului UB, săptămâna aceasta, modificarea fiind votată de o majoritate sensibilă.

Propunere a stârnit discuții aprinse în Senat.

Noile norme se aplică după trei examinări.

În calcularea procentelor se va ține cont doar de numărul studenților prezenți la examene.

Mai mult, consiliile departamentale din facultăți vor avea obligația de a interveni, acolo unde procentele nu vor fi respectate de profesori.

Procentele nu se aplică și în cazul programelor de master.

Vom reveni cu mai multe detalii legate de acest subiect!

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov

La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea...
Ultima oră
Pe aceeași temă