11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăPartidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

“Un așa-zis site de știri din România, de fapt o goarnă a acoperiților Sistemului, a preluat un atac la adresa AUR din ziarul elvețian Neue Zuricher Zeitung (NZZ). NZZ a mai fost folosit și ca tribună pentru atacuri împotriva Academiei Române si a Bisericii Ortodoxe Române”, anunță un comunicat de presă transmis de deputatul Dan Tanasă.

Comunicatul de presă al partidului AUR nu precizează explicit nici la ce articol din NZZ face referire, nici ce site de știri din România l-a preluat. Articolul original din NZZ ar putea fi cel publicat la data de 19 aprilie 2024, sub titlul “Rumäniens Rechtspopulisten gehen mit dem Lügendetektor auf Stimmenfang” (“Populiștii de dreapta din România folosesc detectoare de minciuni pentru a obține voturi”). Acest articol din NZZ făcea referire la un recent clip video în care apărea președintele AUR, deputatul George Simion. În acel clip video, George Simion părea să fie testat cu detectorul de minciuni iar rezultatul testului era că George Simion spune adevărul.

Articolul critic din NZZ și replica AUR față de acest articol intervin în contextul anului electoral 2024. După cum se știe, la data de 9 iunie 2024 în România se desfășoară alegeri locale, simultan cu alegerile europarlamentare. Apoi, în toamna anului 2024, în România vor avea loc alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă