Sabin Orcan, despre agresiunea lui Palada: Cine încearcă să-i pună la punct pe pesediști riscă să primească o găleată de lături

de Avram Eliza , 15 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 08:40, 15 septembrie 2017
Sabin Orcan, despre agresiunea lui Palada: Cine încearcă să-i pună la punct pe pesediști riscă să primească o găleată de lături

Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, a notat, pe contul său de Facebook, că gestul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu, este incalificabil și ”își are rădăcinile într-o agresivitate crescută a pesediștilor”. Jurnalistul a observat că membrii PSD trăiesc cu frustrarea că ”nu pot face chiar tot ce le trece prin cap” în România. 

De asemenea, Sabin Orcan i-a criticat și pe cei care l-au lăudat pe Mirel Palada, explicând că ”indivizii ăștia – de la Mircea Badea la Mirel Curea și de la Mugur Ciuvică la Bogdan Diaconu – nu-și închipuie că o pot păți și ei. La o adică, vreau să zic, în cazul că preopinentul se nimerește să nu fie vreun pacifist, ci un karatist. Primii doi se cred niște “smardoi” – cel puțin la umbra Facebookului –, ceilalți doi sunt pur și simplu scăpați de la balamuc. Și probabil n-ar merita să fie băgați în seamă. Grohăiala lor de grotă ne arată însă ceva care trebuie să ne dea de gândit. Și anume ce animale bolnave populează presa și politica de pe malurile Dâmboviței”. 


Redăm postarea lui Sabin Orcan: 

CÂTEVA OBSERVAȚII DESPRE CAZUL PALADA - GOȚIU

1. M-am uitat cu atenție peste filmul incidentului și nimic, dar absolut nimic, din discuția care l-a precedat nu justifică recursul la violență fizică. Mihai Goțiu tocmai spusese, pe un ton cât se poate de neutru, că întreruperea unui interlocutor este o dovadă de nesimțire. În loc să-i dea o replică verbală, chiar și una pe măsură, Mirel Palada l-a pocnit în față cu prima ocazie.

2. Am văzut schimburi mai dure de injurii în platourile de televiziune. Niciunul nu a dus însă la bătaie. Din simplul motiv că majoritatea invitaților preferă să răspundă, cum spune românul, cu aceeași monedă. Pe principiul: "mă înjuri, te înjur". În științele juridice, se numește "răspuns proporțional". Sigur, asta nu e ceva demn de laudă. Dar este totuși o diferență majoră între a da cu vorba și a da cu pumnul.

3. Gestul incalificabil al lui Palada e singular, dar își are rădăcinile într-o agresivitate crescută a pesediștilor. Care, deși se află la putere, trăiesc frustrarea că nu pot face chiar tot ce le trece prin cap în România. Că încă mai există opoziție și câțiva jurnaliști, tot mai puțini, care nu se tem să le critice fiecare mișcare. Politrucii gen Eugen Nicolicea, Codrin Ștefănescu sau Șerban Nicolae sunt incapabili să accepte ideea că pot fi contraziși. Asta pentru că așa au fost ei obișnuiți la trusturile de propagandă ale lui Voiculescu și Ghiță. Cine încearcă să-i pună la punct riscă să primească o găleată de lături.

4. Și mai urâte mi se par însă reacțiile neandertalienilor care îl aplaudă pe Palada sau râd de Goțiu. Indivizii ăștia – de la Mircea Badea la Mirel Curea și de la Mugur Ciuvică la Bogdan Diaconu – nu-și închipuie că o pot păți și ei. La o adică, vreau să zic, în cazul că preopinentul se nimerește să nu fie vreun pacifist, ci un karatist. Primii doi se cred niște “smardoi” – cel puțin la umbra Facebookului –, ceilalți doi sunt pur și simplu scăpați de la balamuc. Și probabil n-ar merita să fie băgați în seamă. Grohăiala lor de grotă ne arată însă ceva care trebuie să ne dea de gândit. Și anume ce animale bolnave populează presa și politica de pe malurile Dâmboviței.

P.S. Din motive de reflexe, verificate pe vremea când făceam armata la parașutiști, nu cred că aș putea da dovadă de calmul lui Mihai Goțiu. Mai ales în fața unei lovituri venite pe nepregătite. Cu alde Palada, care dau ca lașii pe la spate, mi-e imposibil să nu răspund. Așa cum zice legea legitimei apărări: în mod "proporțional".


Joi seară, Mihai Goțiu a fost agresat de Mirel Palada, în pauza emisiunii ”Talk B1”, moderată de Nadia Ciurlin, la postul B1Tv. Moderatoarea a anunțat că nu îl va mai invita pe Palada în emisiunile sale, iar Goțiu, că va depune plângere. 

Urmărește mai jos momentul surprins de camerele de luat vederi de la B1Tv, în pauza emisiunii Nadiei Ciurlin:


Citește mai multe pe această temă:

 
 

Comentarii

 • Kuminecăturile Gemene

  14 septembrie 2017 23:33

  Ecce orificial, jocurile foamei au început, deschidere cu un șut spectaculos în kurcubeu...

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  14 septembrie 2017 21:08

  Domnule Orcan, laturile lui Gotiu sint parfumate, iar laturile lui Palada put?

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 septembrie 2017 19:44

  CENZURA ,ROMANIA OCUPATA,DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE,NU EXISTA,NU ESTE RESPECTAT

  raspunde comentariului
 • Lorica

  14 septembrie 2017 19:42

  Domnul Anrei Plesu va scrie " Tara Repetentilor " ? Sau se vor retrage la timp, cei in cauza...

  raspunde comentariului
 • Un cadru didactic

  14 septembrie 2017 17:32

  Sălbăticia acestui PESEDIST ORDINAR are rădăcini adânci în comportamentul celui care l-a adus la guvern FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA. Să ne aducem aminte de atitudinea MARLANEASCA pe care a avut-o fostul premier ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ dinaintea alegerilor prezidentiale tot la B1 TV. L-a jignit și l-a umilit pe d-nul PREȘEDINTE JOHANNIS de parcă el, PONTA , AR FI FOST PERFECȚIUNEA ÎNTRUCHIPATĂ, iar d-nul PREȘEDINTE AR FI FOST GUNOIUL SĂU. NU LE PLACE COMUNIȘTILOR PESEDISTI SA FIE CONTRAZISI PENTRU CĂ SUNT NIȘTE HOȚI ORDINARÎ CARE SIMT CĂ PIERD TERENUL DE SUB PICIOARE. NOI NE-AM CAM SĂTURAT SĂ ASISTAM LA CIRCUL ACESTOR PITECANTROPI CARE POPULEAZĂ Guvernul, Parlamentul și alte instituții. SUNT NIȘTE OAMENI ȘMECHERI, PERFIDE CARE-ȘI URMĂRESC SCOPUL MESCHIN DE A SCĂPA DE INCHISOARE.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design