22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCuba elimină permisul de ieşire din ţară pentru călătoriile în străinătate

Cuba elimină permisul de ieşire din ţară pentru călătoriile în străinătate

Cubanezii vor avea nevoie doar de un paşaport pentru a putea călători în străinătate începând din 14 ianuarie, după eliminarea permisului de ieşire din ţară şi scrisorii de invitaţie, în cadrul unei reforme a legislaţiei privind migrarea, a anunţat marţi Guvernul cubanez, relatează AFP, citată de Mediafax.

Durata sejurului în străinătate creşte, de asemenea, de la 11 la 24 de luni, potrivit noii legi privind migraţia, care va intra în vigoare la 90 de zile după publicarea ei, marţi, în Jurnalul Oficial al Cubei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

De peste o jumătate de secol, cubanezii care doreau să părăsească ţara erau nevoiţi să solicite un permis de ieşire de pe teritoriul acesteia autorităţilor, care elibera permise după cum doreau, fără să justifice un refuz.

Cubanezii erau totodată nevoiţi să prezinte o scrisoare de invitaţie din străinătate şi puteau rămâne în străinătate 11 luni, altfel riscând confiscarea bunurilor şi să fie consideraţi expatriaţi în mod definitiv, în general fără posibilitatea să se mai întoarcă.

Această reformă a legilor cu privire la călătoria în străinătate este cea mai aşteptată în Cuba, după adoptarea unei serii de reforme economice care au introdus, în 2011, o doză de economie de piaţă în cadrul sistemului centralizat de tip comunist.

Cele mai citite

Selecţionatele Danemarcei şi Sloveniei au terminat la egalitate

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate, scor 1-1. Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen în minutul 17, dar slovenii au reușit să egaleze...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă