32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentUn român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua de 16 iunie 2024.

Informații despre uciderea unui cetățean străin în Congo apăruseră inițial în presa locală, fără a fi confirmate oficial.

”Din informaţiile comunicate reprezentanţilor misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat. Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Luanda menţine situaţia în atenţie prioritară şi continuă dialogul cu autorităţile congoleze competente”, a transmis, la București, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat

Potrivit MAE, în cazul statului Congo era deja în vigoare un avertisment de călătorie de nivel 8/9. Acest nivel are semnificația ”Evitaţi orice călătorie!”.

În luna februarie 2024, tot în Congo au fost uciși doi cetățeni români. La acel moment, s-a susținut că acei doi români uciși erau mercenari.

Statul african Congo este afectat, de mulți ani, de un război civil, care se defășoară între guvernul central și grupările care îi contestă autoritatea. În privința mercenarilor din Congo, aceștia ar fi angajați legal, prin intermediul unor firme occidentale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă