14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCirc&Variete Globus a obtinut "Clovnul de Bronz" la Monte Carlo

Circ&Variete Globus a obtinut “Clovnul de Bronz” la Monte Carlo

La cea de-a 31-a editie a Festivalului-Concurs International de Circ de la Monte Carlo, Circ&Variete Globus din Bucuresti a obtinut, pentru a doua oara, prestigiosul trofeu “Clovnul de Bronz”, cu un remarcabil numar de acrobatie intitulat “Tango aerian”, sustinut de membrii Trupei Carneanu Platinium.

Initiat de S.A.S. Principele Rainier al lll-lea de Monaco, Festivalul de Circ de la Monte Carlo este o competitie la fel de prestigioasa in lumea circului precum Oscarul in lumea filmului, reunind “crema” mondiala a artistilor de circ din intreaga lume. Artistii care intra in aceasta competitie sunt cei mai buni din lume, iar numerele pe care le prezinta in festival sunt adevarate spectacole, de sine statatoare.

“Un succes remarcabil in contul Romaniei”

Artistii Trupei Carneanu Platinium au concurat alaturi de cei mai performanti artisti de circ din lume, precum absolventii Academiei de Circ din Moscova, artistii din China, Coreea, cei de la celebrul Circ du Soleil etc.
“Tangoul aerian” pe care l-au prezentat acrobatii romani si care le-a adus “Clovnul de Bronz”, premiul inmanat, pe 21 ianuarie a.c. la Monte Carlo, de insasi Printesa Stephanie de Monaco, a fost realizat de o echipa de specialisti din care au facut parte Brandusa Novac (coregrafie si regie), Ama Butoiescu (costume si coordonare acrobatica), Florin Carneanu (coordonator acrobatic), Alice Visan (miscare scenica), Maria Lazar-Augustin si Aurelia Cornea (coordonatoarele numarului de kopf-balans). Cei 19 acrobati care au evoluat in “Tangoul aerian” sunt gimnasti cu performante nationale si internationale, absolventi ai Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport. Fantasticul balet aerian pe care l-au prezentat a ridicat sala in picioare, aplauze indelungate rasplatind aranjamentul coregrafic si regizoral de mare performanta. “Este cel mai bun produs de export al circului nostru si reprezinta un succes remarcabil in contul Romaniei”, a spus directoarea Circ&Variete Globus, Brandusa Novac.

Buget de 300 miliarde lei vechi

Acest nou “Clovn de Bronz” vine sa confirme prestigiul international al Circ&Variete Globus, dupa ce acrobatii Trupei Carneanu Platinium au castigat primul “Clovn de Bronz” la Festivalul International de Circ de la Monte Carlo, in 2002, cu un numar intitulat “Fanteziile marii”.
“Atunci s-a considerat ca a fost o intamplare. Cei din tara nu credeau ca putem repeta performanta”, a spus Brandusa Novac. “Succesul acesta, care confirma inca o data performanta internationala a artistilor nostri, ne determina sa mergem si mai departe pe drumul afirmarii artei circului din Romania. In acest sens, in 2008 vom organiza, la Bucuresti, o prima editie a unui festival international de circ, la care vom invita cele mai prestigioase trupe de circ din lume, pentru ca si publicul din Romania sa poata vedea, acasa, cum evoluam in conditii de competitie internationala”, a precizat directoarea Circ&Variete Globus.
Cu un buget pe 2007 de 300 miliarde lei vechi, de la Primaria Capitalei, dintre care 160 miliarde vor fi folosite doar pentru investitii, Circ&Variete Globus, unica institutie de circ din Romania, poate spera, asa cum isi doreste, ca in curand sa concureze cu cele mai prestigioase trupe de circ din lume, precum celebrul Circ du Soleil, de exemplu.
Si, pentru ca au revenit in tara, artistii acrobati ai Trupei Carneanu Platinium pot fi din nou admirati in reprezentatiile de la Circ&Variete Globus, printre care “Micul Paris”, un excelent spectacol de cabaret inspirat din viata artistica a Bucurestiului interbelic, care si-a reluat reprezentatiile.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă