24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecial"Cine pune osul rezista, cine nu, se autoexclude"

“Cine pune osul rezista, cine nu, se autoexclude”

Inlocuitorul demisului Marin Duna pe banca tehnica a lui FC National este fostul international Jean Vladoiu. Ultima oara antrenor la echipa de pe ultimul loc in seria I a ligii a II-a, FC Snagov, Vladoiu va sta pe banca la meciul de cupa pe care bancarii il vor juca la Focsani cu FCM Bacau. Inaintea debutului sau ca antrenor la o echipa de prima divizie, Vladoiu ne-a expus ideile prin care vrea sa readuca FC National pe linia de plutire, dupa startul slab de campionat al echipei din Parcul cu Platani, aflata in clasament pe locul 15, retrogradabil, cu doar 9 puncte din 12 meciuri.

– Domnule Vladoiu, v-ati inteles cu FC National?
– Am discutat cu un prieten, in primul rand, pentru ca eu il consider un prieten pe domnul Iacov. Este o mare sansa pentru mine sa antrenez la un alt nivel, superior, pe care bineinteles ca nu o puteam refuza.
– Este prima dumneavoastra experienta ca antrenor de prima divizie. Cum va fi?
– Usor nu va fi. Nu mi-a fost usor nici in divizia B. Eu am jucat insa multi ani la cel mai inalt nivel si stiu cum stau lucrurile. In plus, eu sunt un luptator si imi place sa ma lupt cu greutatile.
– Care ar fi obiectivul dumneavoastra, tinand seama de situatia echipei in clasament?
– Niciun conducator de club nu vrea sa-si vada formatia in situatia in care este Nationalul acum. Eu cred ca echipa poate iesi repede din zona retrogradarii si poate avea si o sansa buna in Cupa Romaniei.
– Ce parere aveti despre lotul actual al Nationalului?
– Sunt jucatori buni in lotul Nationalului, jucatori cu experienta, care au jucat ani buni in prima liga. Ei trec acum printr-o situatie mai delicata, insa eu intentionez sa fac cu ei antrenamente placute care sa le redeschida pofta de joc. Doar simplul fapt ca am venit eu aici nu inseamna ca o sa-i transform in extraterestri. Doar cu munca si daruire ne vom reveni. Vreau sa vad mai multa daruire in joc. Cine nu pune osul la treaba va avea probleme cu mine. Eu nu vreau sa fiu agresiv, nu vreau sa supar pe nimeni, dar astept mai multa ambitie din partea lor. Cine este capabil de asa ceva va reusi sa ramana, cine nu, la revedere. Eu am jucat la cel mai inalt nivel si stiu ca fara aceasta daruire nimic nu este posibil.
– Unde credeti ca sufera echipa de a ajuns in aceasta situatie?
– Chiar si eu stateam de vorba cu domnul Iacov si nu-mi explicam cum o echipa cu atatia jucatori valorosi nu reuseste sa iasa din pasa proasta. Probabil ca este vorba despre o lipsa de incredere data de lipsa de rezultate, o anumita blazare care a intervenit si de care trebuie sa scapam repede. Eu ii cunosc bine pe jucatori, stiu ca au valoare si vreau sa-i ajut sa o demonstreze pe teren.
– Cat de mult conteaza faptul ca echipa nu are parte pe teren propriu de mai multi spectatori?
– Spectatorii conteaza foarte mult in economia unui meci. Sigur ca mi-as fi dorit mai multi sustinatori, insa mi-aduc aminte cand jucam cu Rapidul, cu Steaua impotriva Nationalului cata ambitie aveau jucatorii bancari si ce meciuri grele aveam, desi in tribune majoritari erau suporterii adversarelor Nationalului. Asa cum erau atunci asa vreau sa-i vad si de-acum inainte.

Cele mai citite

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...
Ultima oră
Pe aceeași temă