24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecial"Canibalul" Inzaghi i-a dus pe "diavoli" in rai

“Canibalul” Inzaghi i-a dus pe “diavoli” in rai

Destinul i-a rezervat atacantului Pippo Inzaghi sarcina de a aduce razbunarea lui AC Milan, scor 2-1, in fata lui Liverpool in reeditarea de la Atena a finalei Ligii Campionilor de acum doi ani. "Canibalul", asa cum este poreclit Inzaghi, a demonstrat inca o data ca este unul dintre cele mai oportuniste varfuri din fotbalul mondial. Nu a reusit sa depaseasca in duel unu contra unu nici un jucator al lui Liverpool, insa a deviat involuntar si decisiv mingea la primul gol, iar apoi s-a demarcat ideal pentru a fructifica pasa lui Kaka, transformand in realitate revansa ravnita de italieni dupa incredibila infrangere de acum doi ani din finala de la Istanbul, adjudecata de Liverpool la penaltiuri dupa ce Milan avea 3-0 la pauza.

"Am lucrat astfel de faze la antrenament, dar la primul gol a fost vorba si de sansa. Oricum, mai bine sa castigam cu astfel de goluri decat sa nu marcam deloc", avea sa spuna la final Inzaghi, care a ajuns la 38 de goluri marcate in Liga Campionilor. Pentru Liverpool, reusita din minutul 89 a lui Kuyt a venit prea tarziu pentru ca un nou miracol sa se mai poata intampla. "Acestea sunt noptile care iti raman in minte toata viata, dar sa inscrii de doua ori intr-o finala a Ligii Campionilor e ceva special", a concluzionat Inzaghi, atacantul introdus in teren de antrenorul Carlo Ancelotti la cererea expresa a patronului Silvio Berlusconi. "Am vorbit cu Pippo la telefon inaintea finalei si mi-a promis ca va inscrie doua goluri. stiam ca este un baiat care se tine de cuvant", a spus la final patronul Milanului. "In meciul de la Istanbul, de acum doi ani, am jucat mai bine, dar nu am castigat. De data aceasta ne-am impus, desi intr-o finala nu intotdeauna castiga cel ce joaca mai bine. Am cucerit pentru a cincea oara cea mai puternica competitie a cluburilor si am demonstrat ca suntem cea mai buna echipa din Europa in ultimii douazeci de ani", a incheiat mandru Berlusconi.

E randul lui Liverpool sa planga
Pentru antrenorul Milanului, Carlo Ancelotti, victoria de la Atena e una deosebita: "E cea mai mare victorie pe care am avut-o vreodata. La inceputul sezonului putini oameni au crezut ca o sa reusim. Cheia succesului este acest spirit al apartenentei la un club de mare calibru. Pentru Maldini, Costacurta, Tassotti, dar si pentru mine, a existat mereu senzatia ca luptam nu doar pentru o formatie, ci pentru o familie", a afirmat Ancelotti. Capitanul Paolo Maldini, la cei 38 de ani ai sai, poate sa depuna marturie despre ce inseamna Milan in fotbalul european. "In ultimii douazeci de ani, clubul a dat dovada de echilibru si organizare, pastrandu-si cei mai buni jucatori si oferindu-le mereu oportunitati de a se afirma. Aceasta este forta lui Milan. Personal am mai castigat trofeul, insa de fiecare data este fantastic sa-l ridic deasupra capului", a declarat Maldini, care a jucat opt finale si a castigat de cinci ori trofeul cu Milan. Capitanul diavolilor milanezi nu renunta insa. "M-am obisnuit cu performantele si de aceea voi mai juca un an. Ar fi senzational sa imi inchei cariera cu inca o victorie in Liga Campionilor", spune Maldini. Satisfactie maxima si pentru mijlocasul de fier al italienilor, Gennaro Gattusso: "Infrangerea de acum doi imi va ramane mereu in minte. Dar acum e randul lui Liverpool sa planga."

Lui Gerrard i se rupe inima de ciuda
In tabara englezilor, esecul a lasat urme grele. "Mi se rupe inima de ciuda dupa aceasta infrangere. Am avut controlul meciului in prima repriza, dar in partea a doua nu ne-a mai iesit asa cum ne-am fi dorit. Am intalnit insa o echipa de foarte bun nivel. Milan merita omagiile noastre. La incalzire ne-am spus ca o astfel de partida se va decide pe detalii si pe putin noroc. Ei bine, Milan a avut si acel noroc", a caracterizat intalnirea capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, care a explicat si ce va urma: "Finalele pierdute in cariera m-au facut mai puternic. O vom lua de la capat cu o si mai mare dorinta de a castiga". Antrenorul Rafael Benitez era deceptionat de rezultatul finalei, insa a gasit puterea sa ii felicite pe invingatori: "Sunt dezamagit de deznodamantul finalei, dar cred ca Milan merita felicitari. Am jucat bine pana la primirea primului gol. A fost un gol norocos, dar si norocul face parte din joc. Am avut cateva oportunitati de a marca, nu am profitat, iar fotbalul te pedepseste."

Presa europeana slaveste Milanul
Marile cotidiene europene au avut cuvinte de lauda despre succesul milanezilor in finala de la Atena. "Milan este nemuritoare" a titrat L’Equipe, in timp ce o alta publicatie franceza, 20 de minute, a scris despre o "Razbunare in stil italian". Pentru Gazzetta dello Sport, italienii au trait la Atena "Noaptea fiestei", in timp ce in Albion, presa a fost dezamagita de rezultatul intalnirii. "Inzaghi a infipt cutitul in sperantele lui Rafa", a notat Daily Mirror, iar The Times a vazut cum "Visurile lui Liverpool au fost transformate in praf de razbunarea lui Milan". z

POLITIE
» 50 de suporteri arestati

Aproximativ 50 de suporteri aflati in posesia unor bilete false pentru finala Ligii Campionilor au fost arestati, miercuri, la intrarea pe Stadionul Olimpic din Atena, cu cateva ore inainte de inceperea meciului. Suporterii, a caror nationalitate nu a fost facuta publica, au fost plasati in arest si vor fi judecati pentru detinere de falsuri, informeaza politia locala.
Piata neagra a biletelor a facut ravagii pe internet in ultimele zile, cu preturi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de euro pentru bilete a caror valoare oficiala era intre 80 si 200 de euro.

RECORDURI
» Milanezii Tintesc Realul

AC Milan a castigat cel de-al saptelea trofeu din cele 11 finale disputate. Milanezii ocupa locul doi in clasamentul all-time, dupa Real Madrid, care s-a impus de noua ori. Liverpool ramane cu cinci victorii si este pe locul trei.
Succesul le-a adus italienilor din partea UEFA 7 milioane de euro, in timp ce englezii au incasat 4 milioane de euro. Prima oferita de clubul milanez se ridica la 200.000 de euro de jucator. Capitanul Paolo Maldini a obtinut pentru a cincea oara trofeul, egalandu-i pe Alfredo Di Stefano si Jose-Maria Zarranga care au izbandit cu Real Madrid intre 1956 si 1960.

GOLGHETERI
» Nicolae Dica, locul patru

Jucatorul echipei Steaua Nicolae Dica a ocupat pozitia a patra in clasamentul final al golgheterilor Ligii Campionilor, cu patru goluri reusite in faza grupelor editiei 2006/2007 a competitiei. Dica imparte locul patru cu Claudio Pizarro, de la Bayern, care are tot patru goluri. Pe primul loc s-a clasat atacantul formatiei AC Milan, Kaka, cu zece reusite, urmat de Peter Crouch (Liverpool), Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid), Fernando Morientes (Valencia) si Didier Drogba (Chelsea) – toti cu sase reusite, si Raul Gonzalez (Real Madrid), cu cinci goluri.

Cele mai citite

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

VIDEO. Edi Iordănescu pregătit pentru partida cu Ucraina: “Echipa noastră va da totul”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut declarații într-o conferință de presă desfășurată la München, înaintea partidei cu Ucraina, prima...

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă