37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalNegocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova pentru Integrare Europeană.

„Prima Conferință Interguvernamentală Moldova – UE va avea loc pe 25 iunie! Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Drept urmare, la 25 iunie, Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări. Felicitări tuturor pentru acest moment istoric! Și mulțumim Președinției belgiene pentru această veste bună”, a anunțat Cristina Gherasimov într-un mesaj postat pe facebook.

Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări

Ucraina și Republica Moldova au devenit simultan, în anul 2022, țări candidate la integrarea în UE. Nu există un termen limită până la care negocierile de acest tip trebuie să se finalizeze. România a anunțat că susține primirea în UE a ambelor țări.

În toamna anului 2024, în Republica Moldova se va desfășura și un referendum, în care cetățenii să se exprime pro sau contra intrării Republicii Moldova în UE.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă