30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialAvioanele de vânătoare F-35, trimise de SUA în țări europene din NATO,...

Avioanele de vânătoare F-35, trimise de SUA în țări europene din NATO, vor participa la exerciții militare în Estonia și România

Mai multe avioane de vânătoare F-35 A Lightning II,  trimise de Statele Unite în țările europene membre NATO, vor ajunge în România, pentru a participa la exerciții militare, informează CNN.

Mai întâi, avioanele de vânătoare vor participa la exerciții și misiuni în Estonia, după care vor fi trimise în România.

În 14 aprilie, Departamentul de Stat al SUA, citat de Mediafax, preciza că avioane militare de tip F-35 vor fi trimise în țări europene care fac parte din Alianța Nord-Altantică (NATO), unde vor desfășura misiuni de antrenament de rutină.

„Forţele Aeriene vor trimite zilele următoare un număr redus de avioane de vânătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp", a precizat Departamentul american al Apărării.

Astfel, Pentagonul a precizat că avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor ţări europene membre NATO, în cadrul Iniţiativei Europene de Reasigurare. Iniţiativa Europeană de Reasigurare (European Reassurance Initiative) include Operaţiunea Determinare Atlantică (Atlantic Resolve), care constă în măsuri de reacţie la presupusele ingerinţe ruse în conflictul din estul Ucrainei.

Exerciţiul militar la care vor participa avioanele F-35 intervine în contextul amplificării tensiunilor între SUA şi NATO, pe de o parte, şi Rusia, pe de alta, după atacul american care a vizat pe 7 aprilie o bază a armatei siriene.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 166: țara vecină acuză Kremlinul de peste 27.000 de crime de război

Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei și până în prezent, potrivit unui...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Șoșoacă, executată de ANAF: În loc să achite, inventează dușmani – VIDEO

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției. „Doamna Şoşoacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă