30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialAvioanele de vânătoare F-35, trimise de SUA în țări europene din NATO,...

Avioanele de vânătoare F-35, trimise de SUA în țări europene din NATO, vor participa la exerciții militare în Estonia și România

Mai multe avioane de vânătoare F-35 A Lightning II,  trimise de Statele Unite în țările europene membre NATO, vor ajunge în România, pentru a participa la exerciții militare, informează CNN.

Mai întâi, avioanele de vânătoare vor participa la exerciții și misiuni în Estonia, după care vor fi trimise în România.

În 14 aprilie, Departamentul de Stat al SUA, citat de Mediafax, preciza că avioane militare de tip F-35 vor fi trimise în țări europene care fac parte din Alianța Nord-Altantică (NATO), unde vor desfășura misiuni de antrenament de rutină.

„Forţele Aeriene vor trimite zilele următoare un număr redus de avioane de vânătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp", a precizat Departamentul american al Apărării.

Astfel, Pentagonul a precizat că avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor ţări europene membre NATO, în cadrul Iniţiativei Europene de Reasigurare. Iniţiativa Europeană de Reasigurare (European Reassurance Initiative) include Operaţiunea Determinare Atlantică (Atlantic Resolve), care constă în măsuri de reacţie la presupusele ingerinţe ruse în conflictul din estul Ucrainei.

Exerciţiul militar la care vor participa avioanele F-35 intervine în contextul amplificării tensiunilor între SUA şi NATO, pe de o parte, şi Rusia, pe de alta, după atacul american care a vizat pe 7 aprilie o bază a armatei siriene.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...
Ultima oră
Pe aceeași temă