30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA: Microsoft intenţionează să aducă noi computere în toate bibliotecile din...

Ambasadorul SUA: Microsoft intenţionează să aducă noi computere în toate bibliotecile din România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein, a declarat joi, la inaugurarea Centrului de Informare şi Resurse ”American Corner” din Târgu Mureş, că Microsoft are un program prin care intenţionează să aducă noi computere în toate bibliotecile din ţara noastră, relatează Agerpres.

”Asemenea bibliotecilor din SUA, şi bibliotecile din România nu sunt simple colecţii de cărţi, ci sunt locuri unde oamenii, fie ei tineri sau bătrâni, se întâlnesc, schimbă idei, au acces la calculatoare la care altfel nu ar avea acces acasă. O importantă companie americană, Microsoft, are un foarte mare program în România, încearcă să aducă noi computere în toate bibliotecile din România, astfel încât toţi românii să poată avea acces la Internet şi la resurse disponibile online”, a declarat ambasadorul.

Mark Gitenstein a arătat că la Centrul de Informare şi Resurse American Corner din Târgu Mureş vizitatorii vor avea la dispoziţie nu doar Internet şi cărţi, ci şi filme sau orice alte produse culturale americane, în incintă putându-se organiza şi seminarii. ”Acesta este cel de-al nouălea American Corner pe care-l deschidem în România, iar aceste colţuri ale Americii sunt un fel de platforme prin care dorim să împărtăşim din cultura noastră cu dumneavoastră. Nu voi reuşi să vizitez toate cele nouă American Corners în timpul mandatului meu în România, dar am ţinut neapărat să fiu aici pentru a participa la deschiderea acestui colţ al Americii. Aş putea spune că soţia mea, Liby, este foarte dedicată acestui program şi ea intenţionează să viziteze fiecare American Corner din România, aşa că un membru al familiei noastre va face acest lucru”, a subliniat ambasadorul american.

Mark Gitenstein a precizat că America este o ţară de imigranţi, oameni obişnuiţi care au plecat în SUA şi au ales să-şi petreacă restul vieţii acolo, iar atunci când se vorbeşte despre cultura americană, despre filme, cărţi, muzică, referirile fac trimitere şi la persoane care au venit din mai multe ţări în SUA, din ţări precum România.

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a fost însoţit la Târgu Mureş de soţia sa, precum şi de alţi angajaţi ai Ambasadei.

La inaugurarea American Corner de la Târgu Mureş au mai participat prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, care a pus la dispoziţie spaţiul, precum şi numeroase oficialităţi locale.

American Corner Târgu Mureş a fost înfiinţat în baza unui parteneriat între Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană Mureş.

Potrivit Ambasadei SUA, Programul American Corners în România are scopul de a promova înţelegerea şi cooperarea între Statele Unite şi ţara noastră, prin furnizarea de informaţii exacte şi variate, care vor contribui la dezvoltarea comunicării şi a schimbului cultural între cele două ţări.

Cele mai citite

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă